Loading...

Mandroïd Of Krypton - HyperKaossMarket

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 20-01-2016

Tracklist

01. We Took The Road One Day
02. Superluminal
03. HyperkaossMarket
04. Golem
05. Alien Sisters
06. Secret Mirror
07. Animal Antimatter
08. Breach The Laws Of The Devil Himself
09. Mindless Heroes

Het trio van Mandroïd of Krypton is volledig genezen. Nadat ze in Zwitserland (Geneve) rond 2010 zijn neergestort, zijn ze daar maar blijven plakken. Tijdens hun genezing zijn ze maar muziek gaan maken. En wat voor muziek: Ze bestempelen het als punkthrash.

Na wat klooien en rommelen kwamen ze in 2012 met hun eerste langspeler Our Brilliant Embassies voor de dag, en merkten eigenlijk dat ze zo veel materiaal hadden liggen, dat ze ruim een half jaar later met een tweetrack EP aan kwamen zeilen: Angry Space Zombies. In september van het vorig jaar is hun tweede album HyperKaossMarket uitgekomen, en daar ga ik het hier eens over hebben.

Bij het beluisteren hiervan denk ik mijn conclusie te hebben getrokken dat dit een echte underground schijf is met denk ik een zeer gerine aanhang. Muzikaal gezien ben ik een beetje de kluts kwijt. Het klinkt mij erg rommelig in de oren en het valt dan ook niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Alleen daarvoor al krijgt de band van mij een pluspunt.

De zanger vind ik op zich best goed alleen past het naar mijn mening niet echt bij de muziek. Maar aan de andere kant lijkt het wel weer te passen. Ook een pluspunt voor durf en schijt aan de rest te hebben. Ik denk dat voor degene die hier van houden, HyperKaossMarket een absolute must have moet zijn. Stiekem ben ik ook wel benieuwd waarmee Mandroïd of Krypton in de toekomst nog op de proppen komt. Band met potentie, ga daar maar van uit!

Bruno Charbonnaz - Bass

Gabriel Farine - Guitars, Vocals

Romain Graf - Drums, Vocals