Loading...

Inner Blast - Prophecy

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 24-06-2016

Tracklist

01. Private Nation
02. Insane
03. Darkest Hour
04. Feel The Storm
05. Tears
06. Legacy
07. Inner Fire
08. Time Machine
09. Wings of Freedom

De laatste keer dat ik Inner Blast voor mijn neus geschoven kreeg was met hun debuterende EP Sleepless Monster, en in de review daarvan ben ik genadeloos geweest. Nu heb ik hun laatste studiowerk voor me, getiteld Prophecy. Hebben ze intussen geleerd om naar elkaar te luisteren als ze wat spelen? We gaan het meemaken!

Het hele album brult je tegemoet in een kakofonie van niet te volgen melodielijnen. Zangeres Liliana ligt wat vriendelijker in het gehoor als voorheen, maar dan moet ze die hoge opera-gilletjes achterwege laten; dat is het toch net niet. Hier en daar komt er wat Pink Floid-achtig gitaargetokkel naar boven drijven, wat toch weer een eigenaardigheid op zich vormt. Voor de rest ben ik bang dat dit album hetzelfde oordeel gaat krijgen als voorgaande EP. Liliana heeft echt momenten dat ze goed en zuiver zingt, dus dat moet ik ze mee geven, maar telkens als ze denkt dat ze een Floor Jansen bom kan laten vallen, schiet ze net tekort. Als op een gegeven moment in Feel the Storm die hoge vocalen ook nog eens keihard naar achteren in een soort galmput worden geschoven zet ik helemaal vraagtekens bij wat Inner Blast hiermee wil proberen te bereiken.

De grunts zijn ook van het idee van nou ja, het moet ergens grunts hebben, dus proppen we het ergens tussen. Al met al geeft het mij een idee dat men niet weet waar men mee bezig is. Een statement dat nog eens ondersteund wordt door de met zwaar accent ingesproken gedeeltes die ze hier en daar half ertussen gooien. Niet doen. Gewoon niet doen…

Waar echter weinig mis mee is zijn de gitaarsolo’s, die elk nummer net een momentele pep geven. De muziek kan in de smaak vallen bij de liefhebbers van het wat meer melancholische en duistere hoekje van female fronted metal. Voor mijn smaak is het net wat te zwaarmoedig. Qua idee lijkt het nog het meest of ze bands zoals Sirenia en Tristania achterna willen. Ik ben er bang voor dat, met hoe goede bedoelingen ze ook hebben, deze band het ook niet verder gaat maken dan achter de meute aan huppelen. Ik wenst ze veel plezier ermee, maar ik ga er zeker geen geld voor neerleggen.

Aquiles - guitar

Liliana - vocals

Luis - bass

Monica - keyboards

Sabu - drums