Loading...

Greyline geeft nieuwe album gratis weg

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 13-01-2010

De Gronings/Friese metalformatie GREYLINE geeft vanaf 19 februari zijn nieuwe album Behind The Masquerade gratis weg als download via hun website www.greyonline.nl. De band ziet het verspreiden van hun muziek via internet als de toekomst, en kan op deze manier veel sneller een groter publiek bereiken. Op http://www.myspace.com/greylinetheband kun je vanaf nu al twee nummers van het album beluisteren.

Daarnaast verschijnt die plaat niet op cd, maar op vinyl via het Nederlandse Black Death Records. De leden van GREYLINE zijn al jaren liefhebbers van vinyl. ‘Vinyl klinkt warm, je hebt een mooie grote hoes in je handen en het ritueel van de naald voorzichtig op de groef zetten en dan genieten van een album, heeft iets magisch’, zegt Greyline-zanger Jabe-piter Faber. De oplage van 500 elpee’s is bedoeld voor mensen die iets ­­extra’s willen naast alleen een digitaal album.

Behind The Masquerade is gemixt door de Amerikaanse producer Phillip Cope, die al eerder Red Album van Baroness (Relapse 2009) produceerde en eveneens producer en guitarist/vocalist is van stoner/sludge-formatie Kylesa. De stevige mastering is gedaan door Scott Hull (Visceral Sound). Hull speelt in Agoraphobic Nosebleed en Pig Destroyer en heeft veel albums van cultmetal-label Relapse Records gemasterd.

Black Death labelbaas Mario van Meer over de deal met GREYLINE: ‘We hebben niet lang na hoeven denken om Greyline aan onze familie toe te voegen. We vinden het een fantastische band. Punt uit. IJzersterke songstructuren en melodieën, een vette sound en muzikaal vakmanschap.’

Behind The Masquerade wordt gedistribueerd door Sonic Rendezous in Europa, en zal vanaf 22 februari verkrijgbaar zijn. De LP is per mailorder te bestellen via www.sugarandspice.fr

De komende maanden zal GREYLINE veel optreden in binnen- en buitenland om het album te promoten. De tourdata zijn te vinden op de band hun website en Myspace.

Greyline speelt op het aanstaande Eurosonic Festival in Groningen:

14 jan @ Cafe Donovan, Peperstraat – 23.00 uur

15 jan @ Shadrak Upstairs, Peperstraat – 20.45 uur

Greyline

www.blackdeathrecords.com

www.sonicrendezvous.com

Greyline [NL]