Loading...

Bell Witch - Mirror Reaper

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 20-11-2018

Mirror Reaper is een 84 minuten durende doomexegese die de strijd aangaat met je besef van tijd en ruimte. Een indrukwekkend vormgegeven requiem opgedragen aan een overleden kameraad. Bell Witch kiest ervoor om haar geluid open en toegankelijk te houden. Mirror Reaper blinkt uit in verstilling en atmosfeer en leunt niet zozeer op massieve dreiging die doorgaans het genre kenmerkt. Het is de langzaam voortrollende treurmelodie die herkenbaar is en zo het overzicht in het enorme epos blijft geven.

84 minuten en ze zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Mirror Reaper is een uiterst meeslepend werkstuk geworden dat misschien wel kan uitgroeien tot een moderne klassieker in dit eigenzinnige genre. Bell Witch beweegt zich eerder op het ambiente vlak dan op het metalen vlak maar weet zich met Mirror Reaper een beslissende mate van intensiteit aan te meten die in dit genre zo interessant maakt. Het is een andere benadering van het zelfde doel. Uiting geven aan overweldigende gevoelens van onmacht en ontreddering. Mirror Reaper is werkelijk een adembenemend album geworden.

Ruim een jaar na release zijn er beelden bij het nummer geplaatst - een lange video die het gehele nummer/album omspant:

Bell Witch [US], Profound Lore Records [CA]