Loading...

Obscure Infinity - Dawn Of Winter

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-08-2010

Tracklist

Summoning Of The Ancient Ones
Sacrificial Ritual
Morbid Ways Of God
Foreshadowing Of A Coming Storm
Everlasting Fires
Incineratior
In The Depths Below
The Firmament Breathes Eternal Tranquillity
Dawn Of Winter
Wreak Havoc – A Blackened Mind
Transmitting Life To Darkness

Het Duitse Obscure Infinity (niet te verwarren met de Zweedse gelijkgenaamde herrieschoppers die begin jaren 90 een paar demo's uitbrachten) werd opgericht in 2007. De te volgen muzikale koers was van meet af aan duidelijk: death metal, diepgeworteld in de vroege jaren 90, zonder poespas of moderne invloeden. Of, zoals de band het zelf noemt, trendvrije death metal. De bandleden van Obscure Infinity zijn zelf al jaren fanatieke headbangers en spelen de lompe muziek waar ze zelf liefhebber van zijn. De liefde voor de muziek staat dus voor de band voorop, het enthousiasme spat er dan ook vanaf. In 2008 werd al een demo “Into The Depths Of Infinity” uitgebracht, overigens toen nog als viertal. Na de opnames voor deze demo werd een tweede gitarist aan de band toegevoegd. Nu, in 2010, is het dan tijd voor het full length debuut van Obscure Infinity: Dawn of Winter.

Na een klassiek intro rost Sacrificial Ritual er meteen lekker vandoor. Met hun statement over pure, rauwe death metal heeft de band niets te veel gezegd. Vette riffs, een rochelende strot en een ritmesectie die goed de snelheid en richting bepaalt. Het tweede gedeelte van het nummer is heerlijk langzaam en log, zonder aan agressie in te boeten. Obscure Infinity weet beide aspecten van de klassieke death metal evenwichtig met elkaar te combineren. Natuurlijk mogen ook de nodige gitaarsolo's niet ontbreken. Ook het volgende Morbid Ways of God rost de veters uit je schoenen, subtiel wordt er gewerkt met wisselende tempo's om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Zo volgen de nummers op deze cd elkaar in een nekbrekend tempo elkaar op en wordt je meegesleept van de ene vette riff naar de volgende meebeukpassage. Rust wordt je niet gegund!

Aan de door de band zelf benoemde benadering van hun liefdevolle werkjes zou ik willen toevoegen dat ook invloeden uit de black metal hun sporen achterlaten in de muziek van Obscure Infinity. Een aantal riffs, blastbeats en af en toe een meer krijsende zang wijzen in die richting, wat overigens wat mij betreft een meerwaarde voor deze cd betekent. Het vormt een prima aanvulling op de rauwe sound van band en cd. Met name afsluiter Transmitting Life to Darkness bevat een behoorlijk black metal feel, vooral de vocalen kennen hier aardig wat variatie.

Verrassend en opvallend is The Firmament Breathes Eternal Tranquillity, waar ik eigenlijk niets over zou moeten zeggen om het effect weg te halen. Het dient als het ware als intro voor het navolgende titelnummer, de epic van deze cd. In Dawn of Winter komen alle invloeden van de band en hun muzikale kunnen optimaal tot uiting, alle facetten van Obscure Infinity komen hier samen. Al voegt ook de reeds genoemde afsluiter hier behoorlijk wat aan toe. Inzet, spelvreugde en kwaliteit staan voorop (de zo vaak geroemde Duitse degelijkheid?), en op de uitvoering van het gebodene valt weinig aan te merken. Liefhebbers van lompe old school death metal met een vleugje black hebben er weer een vermakelijk schijfje bij.

Stefan - Guitar

Pascal - Bass

Oli - Drums

Florian - Guitar

Jules – Vocals