Loading...

Massive Assault - Slayer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-03-2011

Tracklist

The Aftermath
Ignore
Ghostriders
Genocide
Mankind!? (live)

Muziekliefhebbers, het is tijd voor Massive Assault, een band uit Hoogeveen die sinds 2003 actief is. Wil je 20 jaar terug in de tijd? Hou je van het stevige oldschool Zweedse beuk en hakwerk, dan zit je bij Massive Assault gebeiteld! Het is natuurlijk niet helemaal waar dat je automatisch 20 jaar terug gaat in de tijd, maar Massive Assault doet me altijd wel erg veel denken aan Dismember. Naast Dismember hoor ik toch ook een snufje Obituary en Entombed, twee namen waarvan het volgens mij geen schande is om mee vergeleken te worden. Dat is dan ook de bedoeling volgens mij. De ietwat heldere sound is wat me wel direct opvalt, is dat een probleem? Nee, helemaal niet! Kijk het zit zo volgens mij: de laatste jaren worden releases veel te hard en te vet op CD en vinyl gezet, hierdoor mis je wel een hoop dimensie in de muziek. Dit is bij deze release niet het geval. Ook supervet hoe de bas lekker onder de nummers door ronkt.

De eerste vier tracks van deze EP (CD only) zijn wederom opgenomen in de Fredde’s Dirty Bird Basement en dat is natuurlijk niet verwonderlijk, aangezien Fredde bij Massive Assault verantwoordelijk is voor het gitaarwerk. Verder schrijft hij veel van de nummers. Aangenaam is de live track (die me wel wat doet denken aan een nummer van Vomit Yourself) die ze als vijfde nummer op deze release hebben gezet. Hieruit blijkt dat Massive Assault ook live een zeer goede prestatie neer kan zetten. Zelf heb ik ze ook een aantal keren live gezien en het is een energieke band op het podium. Grappig dat Karl, de voormalige zanger van Massive Assault, weer de vocalen voor zijn rekening neemt. Op deze release bijgestaan door Jos, die op deze release de bas hanteert. Een mooi samenspel. De dubbele zangpartijen die her en der te voorschijn komen vallen bij mij zeer goed in de smaak! De drummer van Massive Assault is ook een oude bekende van Cerebral Tumour, verder ook bekend van de Metallica coverband Hammer of Justice. Zeer goede drumpartijen op deze release.

De bombastische en afwisselende muziek van Massive Assault ademt de sfeer en de puurheid van begin jaren 90 death metal, met een mix van d-beat crust punk en de energieke frisheid van hardcore. De laag gestemde gitaren zorgen voor de zwaar knarsende sound (….kkkkkkkggggggggggggggggg), de agressieve vocalen, de diepe bassen en groovy donderende drums beuken zo hard dat je er een enorme kick van krijgt. Dit laatste is een stukje tekst uit hun eigen bio, eigenlijk kan ik het niet beter omschrijven en sluit ik me hier 100% bij aan. Goede release, mooi artwork trouwens (wanneer komen de shirts?) En de titel, Slayer, vooral omdat ik weet dat HRI ook een release gaat uitbrengen met de titel Unleashed vind ik dit te gek! Hoe old school wil je het hebben?

Fredde - guitars

Gideon - drums

Carl-Crust - vocals

Jozze - bass, vocals