Loading...

Execration - Odes Of The Occult

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 05-04-2011

Tracklist

Ode To Obscurity
Unction
Entheogen
Intermezzo I
A Crutch For Consolation
Soul maggot
Grains
Obsession
Intermezzo II
Left In Scorn
High Priest

Noorwegen, het land van Dark Throne en Cadaver, nu voor mij ook zeker het land van Execration. Tja, er zijn zo wel zeven bands te vinden onder de naam Execration. Maar deze Noorse, die sinds 2004 actief is, is toch echt wel super interessant! Na de split Oslo We Rot (wat een geniale hoes!) van vorig jaar en de full length albums Syndicate Of Lethargy (2008) en Language Of The Dead (2007) is het nu tijd geworden voor Odes Of The Occult. Deze cd zal over twee maanden uitgebracht worden via Duplicate.

Wat me direct opvalt is het intro, dat lijkt een beetje op het intro van The Feast Begins At Dawn van Nederlands trots uit vroeger dagen DeadHead. Nu weten we dat leden van DeadHead destijds ook in de band Lathargy zaten. Zou wel toeval zijn, of het valt alleen mij op dat kan ook. Eigenlijk is deze plaat wel lekker afwisselend, lekker rauw. De geluidskwaliteit is eigenlijk niet meer van deze tijd, echt old school! Ik vind het prettig om naar te luisteren, niet zo overdone als wat je tegenwoordig (te) vaak hoort. Wat me direct te binnen schiet zijn bands als Autopsy, Death, Grotesque, Cemetary (Zweden) en Pestilence.

De nummers zitten goed in elkaar en zijn prettig om naar te luisteren. Lekker afwisselende tempo’s van super traag tot de alom bekende blastbeat. Her en der is een black metal riffje te bespeuren, maar zelfs dat is op deze release een prettige bijkomstigheid. Variëren is wat de band wel doet op deze release. Ook vocaal is het erg goed gedaan, de grunts en de screams zijn goed in de tracks verwerkt zodat het in geen geval vervelend of storend wordt. Eigenlijk kan en wil ik niet meer over deze plaat zeggen dan dat het een erg goede release is en zeker een must is voor liefhebbers van de bands die ik hierboven genoemd heb, maar eigenlijk mag deze plaat in geen enkele deathmetal collectie ontbreken.

Cato Syversrud - Drums

Chris Johansen - Guitar, vocals

Jørgen Maristuen - Guitar, vocals

Jonas Helgemo - Bass