Loading...

Grog - Scooping The Cranial Insides

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 27-08-2011

Tracklist

1. Toia Mai (Haka Powhiri)
2. Beyond The Freakish Scene
3. Split 3 To Share
4. Sphincterized (Materialized in Shit)
5. Hanged By The Cojones
6. Acephalus Meatgrind Orgy Hibernation
7. Stream Of Psychopathic Devourment
8. Sicko
9. Anal Core
10. Re-Reborn Monstrosity
11. The Misanthropes (Tortured, Decayed & Cursed)
12. Ravenous Loathing
13. 10 Cummandments

Het is onvoorstelbaar maar deze band bestaat al sinds 1991 en ik had er nog nooit van gehoord, wat een zonde! Wat heb ik allemaal nog meer gemist? Grog is afkomstig uit Portugal en wat mij betreft het antwoord op Benighted!! Godverdomme zeg, ik kom er maar niet van af! Elke avond staat deze plaat loeihard aan. Tegenwoordig is het met de goregrind/deathmetal toch een soort van alles of niets en eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat een hoop goregrind bands toch een beetje allemaal hetzelfde beginnen te klinken, wel vet, maar niet zo verfrissend als Grog. Waar is die tijd gebleven dat gore en grind alleen bestond uit bands als Squash Bowels, Dead Infection en Carcass? Grog, het is een brouwsel van alcoholische versnaperingen, dat weet ik dan weer wel, maar ik geloof nooit dat deze plaat ingespeeld is met een overvloed van dit alles. Dit klinkt als een klokje, en zoals het klokje in Portugal klinkt, klinkt het nergens.

Het intro vind ik zelf wat knullig, toen ik deze plaat voor het eerst draaide dacht ik van "Nou, daar gaan we weer" maar godverdomme wat zat ik er naast zeg! Het eerste nummer Beyond The Freakish Scene begint als een enorme grindfurie en de toon voor het hele album is wel gezet. Eigenlijk geldt dit voor het hele album, het knalt als een tiet! De tracks zijn geweldig! De gitaarpartijen zijn lekker afwisselend, lekker lomp en lekker zwaar. Je kan mirakels goed horen dat Grog de kunst heeft afgekeken bij bands als Unmerciful, Benighted, Cannibal Corpse en Morbid Angel, maar dat zijn allemaal bands die ik wel super vet vindt! Een snufje Gorerotted erbij. De vocalen zijn lomp, laag, vet en afwisselend. Een heel aantal gastvocalisten stonden volgens mij rijen dik te wachten voor de studio om hun partij in te schreeuwen, wat een variete! Heerlijk. Zes gastzangers tel ik in het boekje en ook nog een solo gitarist, nou ja, dat zal dan wel. Na Benighted en Cerebral Bore ben ik het laatste jaar nog niet zo van de sokken geblazen dan door Scooping The Cranial Insides van het Portugese Grog.

Die drummer joh, die doet me dingen! We kennen natuurlijk wel een hoop goede drummers, maar van Rolando Barros had ik nog nooit gehoord, die hoort vanaf nu ook thuis in het zelfde rijtje als Gene Hoglan, Derek Roddy en Kevin Foley, zeer zeker. Ook leuk zijn de talloze filmpjes van deze drummer op Youtube, te gek! Op dit album kun je alle technieken die gebruikt worden in de death metal wel terugvinden, van groovende tergende stukken tot rossende gravity blasts. Het allerlaatste nummer, na het laatste nummer dus, vind ik zelf een beetje een misplaatste grap wellicht, had niet gehoeven. Een hc achtige track a la Cripple Bastards anno 1996 zit ik niet op te wachten na zo'n bruut album, maar goed, ik heb het niet altijd voor het zeggen.

Tja, ik weet eigenlijk gewoon niet hoe ik dit onder woorden moet brengen, dit moet je horen!! Death metal heads; dit mag je niet missen!!!! Zekers te weten dat ik Grog in 2012 probeer naar Nederland te krijgen en het zal me lukken ook! Jezus Gitaristus wat een megavette plaat! En dan ook nog uitgebracht onder de Nederlandse vlag van Murder Records/Luci Dist Productions uit Breda.

ROSSEN MET DIE ZOOI !!!

Alex – Bass Guitars & Backing Vocals

Ivo – Guitars & Backing Vocals

Pedra – Vocals

Rolando – Drums & Backing Vocals