Loading...

Onslaught - Sounds Of Violence

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 22-09-2011

Tracklist

01. Into The Abyss (01:01)
02. Born For War (05:56)
03. The Sound Of Violence (04:05)
04. Code Black (06:23)
05. Rest In Pieces (04:44)
06. Godhead (04:51)
07. Hatebox (04:53)
08. Antitheist (06:33)
09. Suicideology (05:14)
10. End Of The Storm (01:31)
11. Bomber (Bonus Track) (02:51)
12. Angels Of Death (Bonus Track) (03:02)

Een interessante cd die ik recentelijk binnen heb gekregen, is het eerder dit jaar verschenen meest recente studio album van de Britse thrash veteranen van Onslaught. Ik heb zelfs het genoegen gehad om deze band vorig jaar persoonlijk te ontmoeten in Estrado te Harderwijk, alwaar ze een spetterend optreden weggaven. De mannen bleken even sympathiek als hun optreden.

Onslaught is dus een thrash metalband uit de UK die, ondanks dat ze al sinds 1983 bestaan, nu in 2011 pas met hun vijfde studio album voor de dag komen. De reden daarvoor is een fikse periode van inactiviteit tussen 1989 en 2006. We kunnen het nieuwe album Sounds Of Violence dus wel beschouwen als het tweede album sinds de come-back, hoewel in 2009 ook al het uitstekende live album Live Damnation verscheen.

Sounds Of Violence laat er dan ook geen gras over groeien. Het marcherende intro doet al vermoeden dat er een bruut vervolg op komt, dit gevoel wordt beantwoord door het feit dat ik mijn stereo even een tikkie zachter moet zetten. Vanaf de eerste seconde knalt deze plaat uit de speakers. De nummers zitten erg goed in elkaar, het gitaarwerk en de drums zijn zorgvuldig geperfectioneerd. Strakke riffs met een hoog headbang gehalte aangevuld met tamelijk hoogstaande solo’s. Dit alles wordt aangevuld door een zeer gevarieerd vocaal geluid met een typisch Engels randje.

Nu moet ik wel toegeven dat ik toch in een paar nummers een redelijk hoog Slayer gehalte meen te bespeuren maar dit mag de pret absoluut niet drukken want de rest van de nummers en de vette productie van de plaat maken dit dubbel en dwars goed. Op het album staan naast het eigen werk ook nog twee bonustracks: Bomber en Angels Of Death. Op het nummer Bomber spelen twee gastmuzikanten mee die mij beslist niet onbekend zijn: gitarist Phil Campbell (Motorhead) en zanger Tom Angelripper (Sodom). Blijft toch een stukje jeugdsentiment ;-)

Mijn eindoordeel? Als je van ouderwetse Engelse thrash metal houdt dan is Onslaught een besliste aanrader!

Sy Keeler - Vocals

Nige Rockett - Guitar

Andy Rosser-Davies - Guitar

Jeff Williams - Bass

Steve Grice - Drums