Loading...

Unforeseen Motion - Breaking The Glass Armor

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 04-10-2011

Tracklist

1. Sons of Divinity
2. Revenge
3. War-Peace
4. Breaking The Glass Armor

Jelmer Hertog heeft na de val van zijn vorige band Grimhorde zijn oude demo’s weer eens opgezocht, opgepoetst en aangevuld; het resultaat heb ik nu voor me. Breaking the Glass Armor is een 4 nummers tellende demo van het project Unforeseen Motion. Hoewel Jelmer nog geen verdere plannen heeft voor dit project, begint hij anders aardig lekker met deze demo.

Track nummer 1 is getiteld Sons of Divinity en komt meteen over als een lekker knalnummer. Eerst doet het denken aan typische powermetal, tot iets verderop er wat rust in het nummer komt en ik meer progressive elementen hoor. Dit nummer zit bomvol catchy deuntjes en variëteit, met flink wat dubbele basdrum en verrassende klassieke elementen. Wat componeren betreft zit Jelmer wel goed.

Revenge begint ingetogen met een pianostuk en wat violen op de achtergrond. Dit liefelijke begin heeft wel een wat gespannen sfeer, als een soort stilte voor de storm. Heel subtiel komt de gitaar naar voren en vervolgens beuken de drums door de speakers. Machtig mooi uitgevoerd, als je het mij vraagt. Ook hier weer wat violen voor het klassieke sausje.

War-Piece is heel passend getiteld want al bij de intro hoor ik wat Sabaton invloeden (een band die uitsluitend over oorlogsthema’s zingt) Erg stevig nummer waar de snelheid van de drums die erdoorheen denderen misschien een tikje aangepast mag worden. Ook hier weer catchy deuntjes te over, maar ik zou het niet erg vinden als de snelheid hier en daar iets minder was.

Na een zeer open einde is het alweer tijd voor nummer 4 op deze demo: titelsong Breaking the Glass Armor. Ik hoor wat het nummer kan worden en dat klinkt zeer veelbelovend. Iets meer power dan progressive bij dit nummer, en dit vind ik een beetje zonde. Desondanks heeft dit nummer ook echt mooie momenten erin zitten.

Ik moet zeggen dat ik heel graag zou willen dat dit project uitgroeit tot iets groters. Hier zit een heleboel potentie en talent, en ik zou het zonde vinden als dat bij een klein project bleef. Over het algemeen vind ik dit voor een demo zijnde een machtig mooi uitgewerkt plaatje. Rijk aan detail en variatie. Petje af!