Loading...

Black Sabbath kondigt reunie aan

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 11-11-2011

Het was vooraf groots aangekondigd: de persconferentie van de legendes van Black Sabbath op 11-11-11. De band in de originele bezetting bestaat uit Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward. De vier bandleden waren in Los Angeles om het nieuws bekend te maken tijdens een persconferentie in de Whisky A Go Go.

Een reünie van Black Sabbath hing al een tijdje in de lucht. In augustus sprak een Engelse journalist zijn mond voorbij, waarna gitarist Iommi snel ingreep door de geruchten van een mogelijk reünie te ontkrachten.

Black Sabbath komt in 2012 in de originele line-up met een nieuw studioalbum en een wereldtournee. Dit maakte de band vrijdagavond bekend op de persconferentie en hun website. De cd wordt geproduceerd door Rick Rubin (Metallica, Slayer). Een exacte release-datum is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het album in de herfst van 2012 in de winkels ligt. Tevens zal de band een van de headliners zijn op het Britse Download festival, verdere datums worden nog bekend gemaakt.

Black Sabbath [GB]