Loading...

Sieghetnar - Die Asche Eines Geistes

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-02-2012

Tracklist

01. Die Asche Eines Geistes (22:32)

Band/project Sieghetnar, of misschien beter gezegd multi instrumentalist en enig bandlid Thorkraft, is afkomstig uit Duitsland en muzikaal actief sinds 2005. Binnen drie jaar tijd werden in rap tempo al vier albums uitgebracht, met als bijzonderheid dat alleen het eerste daarvan zang bevatte. Sindsdien is, op een enkel nummer na, alle muziek menselijke stemloos. Het gemak waarmee Thorkraft z'n materiaal uitbrengt laat zich overigens eenvoudig verklaren: het label waarop de muziek verschijnt, Nordsturm, is zijn eigen label.

Na die eerste vier albums verschenen er slechts nog demo's/EP's (vijf stuks tot nu toe) in de vorm van telkens een enkel nummer, nummers met een gemiddelde lengte van zo'n half uur, dat wel. Het tot nu toe laatste product in deze serie is een heruitgave van nummer drie Die Asche Eines Geistes uit 2008. Voorzien van een volledig geremastered geluid brengt het Oostenrijkse Ashen het nummer nu als MCD uit.

De muziek van deze ruim 22 minuten durende track laat zich betrekkelijk eenvoudig beschrijven. Die Asche Eines Geistes schept een somber beeld, bestaat grotendeels uit ambient synthesizerklanken, aangevuld met dronerige gitaarlijnen over basic drumwerk. Zoals gezegd, geen zang, zodat eigenlijk voornamelijk een somber, melancholisch geluidstapijt gecreëerd wordt.

Verrassend zijn de laatste twee minuten, een stukje akoestisch gitaarspel, even een momentje van bezinning om het geheel nog eens goed in je op te nemen. Hoewel dit soort muziek over het algemeen in de black metal hoek gedrukt wordt vind ik het zelf fraaie luistermuziek voor een druilerige dag.