Loading...

Chapel Of Disease - Death Evoked

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-03-2012

Tracklist

01. Summoning Black Gods
02. The Nameless City
03. Dead Spheres
04. The Loved Dead

Ik begin al spontaan diep te zuchten wanneer ik de bijgeleverde info voor deze demo lees. De opnamen zullen uitgebracht worden op Vrijdag De 13de April, op tape(!), beperkt tot 166(?) handgenummerde exemplaren. Afijn, frisse tegenzin aan de kant en onbevooroordeeld luisteren naar wat de Duitse old school death metal nieuwkomers Chapel Of Disease op Death Evoked te bieden hebben.

Vier tracks in ieder geval, waar de band volgens eigen zeggen even zo veel jaar over gedaan heeft. En dan hiermee voor de dag komen vind ik een prestatie op zich. Ik heb het al eens eerder met een band aan de stok gehad over hun (gebrek aan) productie. De 'discussie' gaat dan om het gegeven dat de term old school misbruikt wordt om het gebrek aan een kwalitatieve inhoud van het product te verdoezelen. Alsof old school (willen) klinken een goed excuus is om een simpelweg ondermaats product uit te brengen. Daar lijkt hier zeker sprake van te zijn.

En dan is er nog de genre omschrijving van de muziek. Death metal, welke death metal? Ik hoor zelf toch vooral veel ouderwetse thrash. Zeker op volle snelheid (The Nameless City, Dead Spheres) doet deze muziek me eerder denken aan eighties thrash dan aan death metal überhaupt. Opener Summoning Black Gods is dan wel een stuk donkerder en zeker death metal te noemen. Gezegend met een uiterst magere productie kan ik hier vooralsnog niet van genieten.

De vierde en laatste track bevalt me dan, niet in het minst tot mijn eigen grote verbazing, opeens een stuk beter! The Loved Dead lijkt dan ook totaal niet bij de overige drie te passen. Een logge, smerige, vervormde riff en evil grunts klinken veelbelovend, ook in de snellere regionen blijft Chapel Of Disease hier wel overeind. Het geluid blijkt hier wonderwel te voldoen, de bas komt regelmatig lekker door en zelfs de solo's zijn te pruimen. Ondanks de lengte gaat dit nummer me niet vervelen. Beetje Asphyx/Hail Of Bullets achtig, komt misschien wel door de 'zang'. Old school death met een doomy insteek.

De aanhouder wint, en na het beluisteren van drie magere tracks verschijnt een vette. Qua productie dus zeker voor verbetering vatbaar, net als songwriting. Zeker de eerste drie tracks lijken nu vleesch nog visch. Maar The Loved Dead biedt goede hoop voor de toekomst en zo kunnen zowel de demo als de review positief worden afgesloten.

David Dankert - Drums

Cedric Teubl - Guitars

Laurent Teubl - Vocals & Guitars

Christian Krieger - Bass