Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Electrocution - Inside The Unreal

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 17-07-2012

Tracklist

01. Premature Burial
02. Rising Of Infection
03. They Died Without Crosses
04. Growing Into The Flesh
05. Body's Decay
06. Ghost Of Past
07. Under The Wings Only Remains
08. Back To The Leprosy Death
09. Behind The Truth
10. Bells Of The End

Stop onmiddellijk met waar je mee bezig bent. Laat alles uit je handen vallen. Pak je creditcard en surf naar de website van favoriete metaldistro. Want Goregorecords heeft datgene gedaan waar iedere vertwijfelde metalhead die zijn kans destijds miste, jarenlang op zat te wachten. Gewoon omdat het bijna twintig jaar geleden is dat hij verscheen. Namelijk Inside The Unreal van Electrocution afstoffen en opnieuw uitbrengen. WAAAT. Rennen naar de winkels. Foodfights. Bloed. Geweld. Alles om dat gemiste artefact alsnog in de collectie te krijgen.

Vergeef me de flauwe opening. Maar ik had echt nog nooit van Electrocution gehoord. En ik heb destijds begraven gelegen in de death metal. Het is grappig dat het ding als een cultklassieker bestempeld wordt. Dat genereert aandacht. En dat is gelukt. Want het is derhalve geen verschrikking om Inside The Unreal door je verminkte luidsprekers te laten schallen. Het schijfje staat vol met zompig klinkende, rotte, dorre death metal van een zeer degelijk niveau. Precies zoals dat door bands als Death, Entombed, Immolation en noem al die death metalacts van de oude stempel maar op, voorgeschreven werd. Aan het geheel kleeft ook nog eens een heerlijk occult randje. Heerlijk die demonische echo’s op de muziek. Nostalgie in optima forma.

1993 was het verschijningsjaar van Inside The Unreal. Wie een beetje thuis is in de death metalscene zal het met me eens zijn dat de jongens van de oude school toen al zo’n beetje verdwenen waren. Op enkele doorzetters na dan. Ter illustratie: Death zou in dat jaar Individual Thought Patterns gaan uitbrengen. En een titel als Back To The Leprosy Of Death suggereert dat deze Italiaanse death metaladepten al die koerswijzigingen van hun helden niet zo zagen zitten. Het kan ook een aanwijzing zijn voor de reden waarom we indertijd niet op de hoogte waren van deze release. Namelijk dat het album een kleine drie jaar te laat op de markt gebracht werd.

Maar goed. Dat zegt allemaal niets over de inhoud. Op verschillende metalfora werd het album geprezen door enkele cultaanhangers. Het is dan ook een prima gedachte dat er een label is die daar brood in ziet en het uitbrengt. Anno 2012 mis ik ook wel eens de tijden dat metal nog gewoon primitief mocht klinken.

Liefhebbers van old school death metal kopen zeker geen kat in de zak met Inside The Unreal. En hopend dat er ook nog eens een label zoals Goregorecords zich gaat wagen aan een re-release van Revenants Prophecy of A Dying World laat ik Inside The Unreal van Electrocution nog even een paar rondjes draaien.

Max Canali - Bass

Luca Canali - Drums

Alex Guadagnoli - Guitars

Mick Montaguti - Vocals, Guitars