Loading...

Holocausto Canibal - Gorefilia

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 22-04-2012

Tracklist

01. Cortex
02. Objectofilia Platonica
03. Afogada em Vomito
04. Colapso Clismafilico
05. Supremacia Carnivora
06. Lactofilia Destalhada
07. Prepucio Obliterado
08. Mutilada em 10s
09. Perfurada por Anzóis
10. Orificios
11. Compulsao Mucofagica
12. Trucidada na Paragem
13. Acrotomofilia Zoofila
14. Nojo
15. Vorarefilia - Antropofagia Auto Infligida II
16. Gore & Gajas
17. Putrescência Necromântica
18. Fascínio Paradoxal

Portugal, het is een land waar toch wel vette bands vandaan komen, maar op een of andere manier lijken die niet door te breken. Ik ken geen grote namen als ons eigen Asphyx of het Duitse Morgoth, het Amerikaanse Nile of het Poolse Behemoth uit Portugal. Desalniettemin spartelt er toch wel het een en ander rond, daar ik vorig jaar de band Grog ontdekte (die ook al sinds 1991 bezig is en ik er nog nooit van had gehoord). Holocausto Canibal is ook zo'n band, ergens in de kast ligt hun debuut album te verstoffen.... Doodzonde, daar de band in het Portugese sub-cirquit toch een soort van cultstatus heeft bereikt.

Het begon allemaal in 1997 met Holocausto Canibal (wat trouwens ook de titel is van een erg vette horrorfilm uit 1980). In 1998 kwam hun Opus I demo uit, in 2000 gevolgd door de Gonorreia Visceral EP. Het debuut album Sublime Massacre Corpóreo kwam uit in 2002, in 2008 pas de 2e en nu de 3e full-length, in de tussentijd zijn er wel wat splitjes en compilaties uitgekomen zoals we bij grinders gewend zijn. Inmiddels zijn er door 12 verschillende labels items van Holocausto Canibal uitgebracht.

Zelf schrijven ze de bruutste band van Portugal te zijn, maar ik twijfel eerlijk gezegd; Grog kan er ook wat van, maar dat terzijde. Holocausto Canibal blijft er gewoon bij te doen wat ze doen en te blijven doen wat ze doen; brute extreme grind maken en dat gaat ze behoorlijk goed af naar mijn idee. Soms hoor ik toch wel behoorlijke old school death metal stukken, dat maakt het geheel wat afwisselender. De verdere snelheid van de band is te vergelijken met Benighted en Grog, lekker hoor.

In het eerste nummer horen we direct waar we hier mee te maken hebben; een stuk van een Aborted nummer wordt 'geleend/gestolen/gecoverd??' Kijk, dan scoor je punten bij mij: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Nix mis met deze plaat: vette productie, goede tracks, goed jatwerk. Het artwork is ook magistraal, lekker smerig. Een uitschieter vind ik toch wel de vocalen, die zijn lekker vet en vullen de muziek goed aan. Noemde ik in een eerdere review de muziek van een band Brazigrind, dan noemen we Holocausto Canibal putcore!

Zé Pedro - bas

D.P. - drums

P.G. - gitaar

A.C. - 'zang'