Loading...

Bloodsin - Of Masters And Slaves

Gepost in Reviews door Edwynn op 27-04-2012

Tracklist

01. Epidemic Prevention
02. Prolonged Decomposition
03. Battlefield
04. Human Experimentation
05. Of Masters And Slaves
06. No Dignity In Death
07. Cold War
08. March Of The War Machine
09. Scar My Soul
10. Red Army Choir

Bloodsin is een Nederlands death metalcombo dat met Of Slaves And Masters alweer toe is aan zijn tweede album. De heren grossieren in zompig, lomp houthakwerk uit de oude school en af en toe laat men even gauw weten toch met beide benen in het heden te staan. Dat manifesteert zich onder anderen in het ietwat machinale geluid en een voorzichtige experimentele drang.

Epidemic Prevention luidt het album in met een onvervalst luchtalarm. Oorlog en vernietiging is onderweg. Langzaamaan zwellen de metalklanken aan om op orgastische wijze te vervallen in een sadistisch mid-tempo monster. De toon is gezet, maar het wordt pas echt leuk vanaf Prolonged Decomposition. Daarin wordt het tempo flink opgeschroefd en dat past de band erg goed. Een goede nekspieroefening. En die vlieger gaat ook op voor het hakkende Battlefield. Korte composities, waarin toch vrij veel gebeurt zonder dat het echt ingewikkeld wordt.

In het lange titelnummer komen de experimenten aan bod. Het is goed dat bands dergelijke dingen proberen want wie weet draagt het heel erg bij aan een sfeer die gecreëerd moet worden. In dit geval roept het wat minder enthousiasme op. Want zeseneenhalve minuut lang een nieuwslezersample over een af en toe feedbackende riff laten horen lijkt mij net wat teveel van het goede. Het voelt aan als een intro maar er gebeurt niets. Gelukkig worden enige negatieve gevoelens weer lekker de kop in geslagen door het navolgende No Dignity In Death.

Old school death metal met een modern geluid. Dat krijg je voor je kiezen bij het afdraaien van Of Slaves And Masters. Er staat een handvol puntige, afwisselende nummers op en Arnold oude Middendorp brult alles heerlijk gewelddadig aan elkaar met een overweldigende grunt die het beste van Jan-Chris de Koeijer en George Corpsegrinder in zich herbergt. Het bizarre maar triomfantelijke Red Army Choir kondigt het einde van het album aan. Het luchtalarm bleek tevergeefs.

Patrick Sonnenberg - drums

Arnold Oude Middendorp - zang

Peter Timmer - bas

Henri Andres - gitaar

Laurens Bos - gitaar