Loading...

Destitution - The Human Error

Gepost in Reviews door Edwynn op 02-05-2012

Tracklist

01. Radiation
02. Global Content
03. Genesis

De Bay Area microben kruipen waar ze niet gaan kunnen. Lange vlieg of bootreizen weerhoudt ze niet van het zich verspreiden over de globe. Ook in het hoge Nederlandse noorden hebben ze zich in het drinkwater of in de Jos Brinkies van de lokale snackbarretjes weten te nestelen. Eén van de resultaten gewrochten door de besmette bevolking heet The Human Error. Een alleraardigst demo/eepeetje van het Groningse Destitution.

Het kleinood telt drie nummers die dus zwaar beïnvloed zijn door het bekende Bay Area thrashgeweld waaraan menig metalliefhebber zich zo heerlijk aan heeft gelaafd gedurende de net zo vaak geroemde als verguisde jaren 80 van de 20ste eeuw. De nummers barsten van de ideeën en zijn dan ook in ieder geval heerlijk afwisselend. Polkabeats, wat meer bedeesdere stukken, sinister leadwerk. Alleen al het eerste nummer Radiation zit er vol mee. Destitution maakt geen gejaagde maar een bedachtzame indruk waardoor de naam Meliah Rage wat door mijn geperverteerde geest begint rond te zingen. De rasperige vocalen zijn wel lekker smerig en zorgen ervoor dat The Human Error niet te netjes gaat klinken.

De heroïsche opening van Global Content geeft het tweede nummer al direct een episch karakter. Daarna schiet het nummer een beetje van hot naar haar voor wat betreft tempo’s en riffjes. Daardoor is het wat lastig om vat te blijven houden op het dreigende karakter van de eerste strofe. Maar ook hier geldt beter teveel dan te weinig ideeën. Afsluiter Genesis is de beste oefening van The Human Error. Een lang instrumentale inleiding doet vermoeden dat het om een instrumental gaat, maar halverwege slaat het nummer om in een lekker agressief nummer met voldoende oog voor melodie en andere interessante muzikale details.

Destitution is een band die zich nog wat moet bekwamen in het op de juiste wijze aaneenrijgen van de vele ideeën die de bandleden op tafel leggen. De ene na de andere toffe riff en lick wordt op de mat gelegd, maar de nummers zelf missen wat coherentie. Omdat al die riffs en licks zo tof zijn, is dat ook eigenlijk helemaal niet zo storend. Daarnaast is het ook genieten van het uitermate verzorgde en enthousiaste spel van de heren. Voor de traditionele thrashliefhebber valt er dus voldoende te beleven aan The Human Error.

Emiel van der Ploeg - guitar & vocals

Geert van der Laan - guitar

Robert Schutte - bass guitar

Tristan Sievers - drums