Loading...

Impiety - Ravage & Conquer

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 20-05-2012

Tracklist

01. Revelation Decimation
02. Ravage & Conquer
03. Weaponized
04. The Scourge Majesty
05. War Crowned
06. Legacy Of Savagery
07. Salve The Goat
08. Sacrifice

Met zeven studioalbums op zak leveren de Singaporeanen van Impiety anno 2012 hun achtste album Ravage & Conquer af. Uit de titel van de plaat, net als uit de bijgeleverde foto waarop de heren zijn uitgedost in lederen kleding en kogelriemen, blijkt meteen het thema oorlog. Hoe weet Impiety zich staande te houden in het oorlogsgebied van de snoeiharde black/thrash metal?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het antwoord is: robuust. De acht nummers klinken snoeihard en het tempo is bijna constant razendsnel te noemen. Wel zijn er korte pitstops merkbaar maar al snel wordt er dan weer doorgeschakeld naar extreme snelheden waarbij de ratelende kogels bijna letterlijk aan je voorbij vliegen.

Middels veel gebruik van stevige riffs, dubbele melodieën en beukende drums, ramt Impiety werkelijk alles wat op hun pad komt radicaal omver. Sommige gitaarsolo’s brengen je direct terug naar de agressieve thrash metal uit de jaren 80 terwijl anderen heerlijk melodieus en modern klinken. De zang sluit prima aan bij het karakter van de muziek en klinkt vooral lekker verontwaardigd.

Vanwege de vrijwel constante snelheid is dit ook gelijk het grootste minpunt te noemen. Zo word je naarmate de luistersessie vordert een beetje in vermoeidheid gebracht en vergeet je even wat je ook alweer aan het luisteren was. Mits in de juiste stemming is het echter wel volop genieten van de agressiviteit en de ontlading die dit teweegbrengt. Ook live zal het heerlijk genieten zijn van deze beukende dosis geweld.

Met furieuze snelheid begeeft Impiety zich midden in het oorlogsgeweld om als tank het gehele slagveld in te nemen. Na een flinke strijd vol hinderlagen komt het zo goed als ongeschonden uit de strijd en weet zodoende te zegevieren.

Shyaithan – Bass, Vocals

Nizam Aziz – Lead Guitars

Dizazter – Drums