Loading...

Massive Assault - Death Strike

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 10-05-2012

Tracklist

01. Driven Towards Death
02. Cycle Of Violence
03. Operation Anthropoid
04. Finished Sympathy
05. Turning Tides
06. Pride
07. Dismal Life
08. Aggressive Depression
09. Chained
10. Plead Not Guilty

Het is al weer een tijdje geleden dat ik de review schreef voor de Slayer mcd van deze band uit Hoogeveen. De hysterie, euh, history van deze band heb ik in die review uitvoerig besproken en is nog op deze site te vinden dus dat scheelt weer, nu kan ik me dus echt uitvoerig op de muziek focussen en zo vervelend is dat niet. Death Strike dus, het tweede full-length album van deze band. Opgenomen en geproduceerd door hun eigen Fredje Kadetje te vinden via Dirty Bird Productions.

Zelf ben ik een tijdje geleden op de cd-presentatie van dit schijfje geweest, dat was een zeer geslaagde avond. Massive Assault laat ook zien dat ze live net zo goed zijn als op deze plaat, zelfs met een enkele gitaarpartij op het podium. Let's talk Death Strike. Wat me direct opvalt is de moddervette productie, Fredde krijgt het elke keer voor elkaar om zijn opnames elke keer weer vetter te krijgen dan zijn vorige. Petje af! De gitaren hadden van mij wel iets zachter gemogen, maar dat vind ik altijd dus zal wel aan mij liggen.

De tracks van Massive Assault zijn dit keer nog slepender en vetter dan op hun vorige releases. De opbouw van de nummers vind ik zelf veel interessanter dan op Slayer en dat zegt heel wat omdat ik die mcd ook te gek vind. De dikke vette stroperige Entombed riffs zijn nog steeds aanwezig, ook een snufje Bolt Thrower as usual. Ach het kan niet op op Death Strike, de tracks blijven gewoon in je kop zitten. Het meest pakkende nummer vind ik Finished Sympathy, met het pakkende refrein. De vocalen van Carl-Christian zijn op deze release ook net iets gevarieerder.

Het artwork vind ik zelf wel verschrikkelijk (hey Fredde, nog bedankt voor de sweater he!) maar dat mag de pret niet drukken. Weet je, eigenlijk maakt het volgens mij geen zak uit of je van brute Amerikaanse death metal houdt of van old school Swedish death metal, deze plaat trekt volgens mij iedere death metal fanaat! Aanschaffen die zooi!

Carl Christ - Vocals

Jozze - Bass & Backing Vocals

Gideon - Drums

Fredde Kaddeth - Guitars