Loading...

Forræderi / Barren Womb - Split

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-05-2012

Tracklist

Barren Womb
01. Double Mono
02. Vietnamsos
Forræderi
03. Naar Jeg Faller
04. Skrift Tjukk Som Blod
05. Toiminnan Aika

Dit is pure underground! Een split single met daarop een tweetal obscure bands uit de Noorse ondergrondse black/punk/crust/grind scene. Hoewel er een samenwerkingsverband van net zo underground labels aan te pas is gekomen om deze split uit te brengen, voel je in deze hele productie de do it yourself mentaliteit tot op het bot.

Barren Womb bestaat pas sinds eind 2011, maar de muzikanten zijn niet nieuw in de scene. Het duo Timo en Toni besluit na het uiteenvallen van Like Rats From A Sinking Ship (hoe toepasselijk!) door te gaan met het maken van smerige harde muziek. Simpelweg omschreven als noise punk bevat de muziek elementen uit punk, hardcore, noise en vooral black metal (en afgeleiden daarvan).

Hun bijdrage bestaat uit een tweetal tracks. Double Mono is vooral gestoeld op post rock/black metal riffs, overgoten met een noisy punk sausje. Vooral de zang spring er uit, die is (on)gemeen hard en boos. Het is een nummer met een klassieke opbouw en structuur, niet te ingewikkelde punk op black metal riffs.

Vietnamsos is een track zoals we die op deze split nog meer gaan tegenkomen. Kort, snel, rauw zijn hier de steekwoorden. Nog meer punkgericht qua attitude, maar toch ook weer gitaarwerk dat vooral doet denken aan post rock/shoegaze. De vermoedelijke black metal roots van het uitvoerende duo zijn niet weg te denken uit deze muziek. Dat levert een behoorlijk explosieve combinatie op.

En dat horen we ook terug bij Forræderi. Ook afkomstig uit de Noorse underground, maar dan oorspronkelijk uit de grindcore scene. Zij noemen hun muziek crusty grindcore, maar de bij vlagen minimalistische invulling doet toch ook weer aan de punk houding denken.

Forræderi levert een drietal korte, explosieve tracks aan die volgens eenzelfde stramien worden uitgevoerd. En dat is eenvoudigweg: hakken! Snel, hard en boos worden de nummers er door heen geramd, de teksten woest in de microfoon gespuugd.

De punk, hardcore, d.i.y. houding boven alles verheven; inhoud gaat voor vorm. Het hoeft allemaal niet zo netjes, als de boodschap maar wordt overgebracht. De band zing in het Noors (denk ik, zo zien de titels er tenminste wel uit), dus bij mij komt ie misschien niet helemaal aan, maar de muziek op zich spreekt boekdelen.

Barren Womb:

Timo Silvola

Tony Gonzalez Fredriksen

Forræderi:

Joakim Sandstrøm - Guitars/vocals

Christoffer Sandstrøm - Guitars/vocals

John Strandskog - Bass

Timo Silvola - Drums