Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Pandemonium - Misanthropy

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 30-06-2012

Tracklist

01. The Black Forest
02. God Delusion
03. Necro Judas
04. Stones Are Eternal
05. Avant-Garde Underground
06. Everlasting Opposition
07. Only The Dead Will See The ENd Of War
08. Misanthropy

De Poolse death/black metallers van Pandemonium brengen in acht etappes hun vierde album getiteld Misanthropy middels Pagan Records uit. De band is inmiddels al tweeëntwintig jaar actief en heeft in 1995 voor negen jaar een naamsverandering gekend, namelijk Domain. Op dit nieuwe album is de Griekse Androniki Skoula te horen, die eveneens bekend is van haar band Chaostar en die ook een rolletje heeft gehad op het laatste album van Septic Flesh.

Het vijftal speelt overwegend mid-tempo death/black metal met hierover enorm veel tekst. Verwacht veel dubbele slagen van de bass drum en zang die enorm veel doet denken aan het stemgeluid van Piotr Wiwczarek van Vader. Bijna ieder nummer opent met een intro-sample wat een nogal voorspellende werking heeft. Muzikaal gezien is het niet overal even hoogstaand te noemen. Hoofdzakelijk worden lange stukken enorm lang doorgezet en dan vergeet je al snel bij welk nummer je ook al weer was gebleven. Sommige leadmelodieën komen wel onverwachts en verrassend mooi daar om de hoek kijken waar je ze niet verwacht.

Doordat het werk op dit album weinig sfeervol klinkt en het geheel een beetje vooruit dendert, is het een lange rit te noemen. Meer afwisseling qua riffs en vooral meer tempowisselingen hadden de smaak waar nodig enorm kunnen versterken. Het geluid van het album klinkt vet maar het geheel mist alleen een eigen sound en vooral ook levendigheid. Bandlid Paul, de zanger van Pandemonium, heeft overigens het artwork gerealiseerd waar je nu ook niet direct steil van achterover slaat.

Denk aan een verlaten plattelandsweg waar je helemaal in de verte je eindbestemming waarneemt. Niemand in de directe omgeving te bekennen en je weet dat je nog zeker een paar uur door moet sjouwen in de hitte. Kort door de bocht: je moet ervan houden.

Paul - gitaar, zang

Mark - gitaar

Michael - bas

Simon - drums