Loading...

Desecresy - The Doom Skeptron

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 11-06-2012

Tracklist

01. Forged From Chaos
02. The Sleep of Titans
03. The Sceptre of Damnation
04. Burial Adorations
05. Declined Resplendence
06. Vortex Unwinding
07. Sons of the Burning God
08. The Solemn End

Vanuit de krochten van de Finse hoofdstad Helsinki, preekt het in 2009 samengekomen duo onder de naam Desecresy. Jarno Numi, die ook nog op een blauwe maandag de gitaarpartijen voor Embalmed Madness heeft verzorgd, neemt op deze plaat de zanglijnen voor zijn rekening, en dat alles in het notoire gezelschap van Tommi Grönqvist, die op zijn beurt de gitaar-, drum- en baspartijen verzorgt.

Dat deze 'band' slechts in het derde jaar is van z'n bestaan, maakt in dit geval kein flaus aus! Na het in 2010 uitgekomen debuut Arches Of Entropy (voor de review daarvan zie elders op de site) komen ze nu, twee jaar later met The Doom Skeptron. Een fijne low/mid-tempo death metal plaat met erg goed klinkende tracks.

Verwacht geen ultrasnelle blastbeats of schelle screams of wat dan ook, maar enkel een simpele dubbelbass en het nodige tromgeroffel, een logge scheurende gitaar en een lage diepe growl die ik een beetje vergelijkbaar vind met de strot van Astennu (ex-Dimmu Borgir), ten tijde van z'n project Carpe Tenebrum. De nummers zijn lekker afwisselend in tempo maar ook onderling wisselt het geheel elkaar goed af.

Het helaas vrij korte nummer The Sceptre Of Damnation dat als derde op dit album zijn intrede doet en met 2:56 minuut (qua tijdsduur) toch wel een klein beetje onder doet voor de rest, is een echte lekkere koppenschudder! Begint erg traag en versnelt slechts 1 of 2 tandjes.... Maar snotverdikkie wat klinkt dat nummer lekker!

The Doom Skeptron is dus de tweede langspelert van Desecresy en met een speelduur van ruim 39 minuten is het toch weer een fijn half uurtje van je tijd, ik hoop dat ik in de toekomst nog meer van deze band mag waarnemen.

Tommi Grönqvist - gitaar, bas, drums

Jarno Nurmi - zang