Loading...

Zombiefication - Reaper's Consecration

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-06-2012

Tracklist

01. Dead Today, Dust Tomorrow
02. Death Rides
03. Necrohell
04. We Stand Alone
05. I Am The Reaper

Zombiefication is een hobbyproject van Jacobo Córdova, die death/doom liefhebbers zouden kunnen kennen van het Mexicaanse gezelschap Majestic Downfall (2 albums uit via My Kingdom Music). Waar het bij de 'hoofdband' gaat om goed verzorgde doom/death metal, vind je bij Zombiefication weinig subtiele elementen terug. Dit is een Mexicaanse death metal band die klinkt als een lompe old school Zweedse death metal band.

Na de promo Stenching (2009) en full length Midnight Stench (2010) is EP Reaper's Consecration alweer het derde werkstukje van deze band waar overduidelijk weer een smerig luchtje aan zit. Het doodsgereutel komt dan ook aangenaam lomp uit de speakers gerost. De ene keer overwegend midtempo, met gelukkig af en toe wel een nekbrekende versnelling (Dead Today, Dust Tomorrow). De volgende track Death Rides gaat dan tekeer als een op hol geslagen kudde zombies met al dan niet afgehakte of losgevreten ledematen die in de rondte vliegen, om daarin smerige downtempo's in te passen.

Het geluid is rauw, smerig, zoals het bij dit soort muziek hoort. Niks origineels: zwierige riffs die we al jaren kennen, een energieke drummer die het tempo bepaalt, maar bovenal die lekkere putluchtrochel als rottende kers op de allang bedorven taart. U ziet het al, ik schuw de clichés die al minstens net zo oud zijn als deze muziek zeker niet. Maar daar vragen bandnaam, titels en deze muziek ook gewoon om. De ideale soundtrack voor elke willekeurige C-horrorfilm. And I like it!

Het beste wordt voor het laatst bewaard: I Am The Reaper (natuurlijk eindigen zombies altijd zo) is de lompste track van het vijftal. Waar de overige vier nog een beetje de neiging hebben om net wat te lang door te zeuren is deze gewoon net wat meer af. Brute riffs en wisselende tempo's met een lekker ranzig doomy middenstuk (I Am The Reapeeeeeerrrrrrr!!!!!!) geven dit nummer een extra boost. Ik mag gezombificeerd worden als het niet waar is. Bluuurrrggghhh!