Loading...

Amsterdam Metalfest

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 04-09-2014

Op 4 oktober 2014 vindt alweer de derde editie van Amsterdam Metalfest plaats in de Sugarfactory bij het Leidseplein. Deze keer staat er een mix van bands uit Amsterdam en de rest van Nederland op het podium. Na de vorige editie is gebleken dat de scene springlevend is in Amsterdam en dat het sowieso weer een mooi feestje gaat worden voor het metal minnend publiek.

Na The New Dominion en Cilice is de Zuid-Amerikaanse/Amsterdamse death metal formatie [!}Seita[/!] de afsluiter van de derde editie van het festival. Deze zomer toeren ze eerst nog met de legendarische death metal formatie Suffocation, dus dat belooft wat! Bovendien krijgen de technici van Illucinoma (met leden van Textures en Facelifter) een herkansing om zich deze keer met een volledig herstelde bezetting te presenteren in Amsterdam. Daarnaast is er weer brute blackened death metal met Akrasial. De verassing van de avond is Splashlord. Joe Tal, Joeri van Hilten en Damian Lopez kwamen op het idee een band samen te stellen alleen voor Amsterdam Metalfest. Een unieke samenwerking tussen bandleden van Textures, Magnacult, Seita, Demia, Red Eyes en Illucinoma. Ook de eenmansformatie The Ulex (toetsenist van Textures en Ethereal) is na diverse shows in de buurt nu op Amsterdam Metalfest te bewonderen. De avond wordt geopend door Hologram Earth, een talentvolle band die leunt op strakke groove en een loodzware sound, gevolgd door de moderne metal van Selfmachine die een debuut album te presenteren hebben in de hoofdstad.

De deuren gaan om 17.00 uur openen en om 23.30 is het evenement afgelopen. Kaarten zijn 7,50 en kunnen vanaf nu hier of bij de Primera worden gekocht.

Akrasial [NL], CiLiCe [NL], Hologram Earth [NL], Illucinoma [NL], Seita [BR], Selfmachine [NL], Splashlord, The New Dominion [NL], The Ulex [NL]