Loading...

Lord Volture - Will To Power

Gepost in Reviews door Edwynn op 24-12-2014

Tracklist

01. Where The Enemy Sleep
02. Taklamakan
03. The Pugilist
04. Will To Power
05. My Sworn Enemy
06. The Great Blinding
07. Omerta
08. Badajoz (1812)
09. Line 'em Up!

Nu Lord Volture door Mausoleum de stallen in is getrokken, kan de band een verdere vlucht naar voren maken. Want niet alleen is de band roemrucht in het clubcircuit, ook op plaat komt de archetypische heavy metal uitstekend uit de verf. Met de hulp van bekende gitaristen, wist de band wel aandacht te trekken. Voor Will To Power wist men Chris Poland voor een gastrol in het nummer The Great Blinding te strikken. Voormalig snarenplukker bij Megadeth. Verdween bij Mustaine uit beeld na Peace Sells uit 1986 om kortstondig terug te keren voor The System Has Failed uit 2004. Leuk voor Lord Volture om hem te strikken.

Lord Volture zelf pakt weer lekker uit met vrij traditioneel klinkende heavy metal met heroïsche meebrulstukken. Vanaf minuut één windt het quintet er geen doekjes om en trapt men middels Where The Enemy Sleeps direct een paar deuren in. Opzwepende metal, gillende zang en pompeus gitaarwerk. Ideaal om je stoerste poses op uit te proberen.

The Pugilist opent met een afgemeten riff die zo van British Steel af komt waaien. Het ontpopt zich als nummer met een lekkere groove. Sowieso zijn de Priestinvloeden niet van de lucht. De overrompelende hekkensluiter Line ‘Em Up heeft ook dat karakter dat heavy metal uit de vroege jaren 80 had net als het stoere My Sworn Enemy.

Toch blijft het bij invloeden. Lord Volture heeft ondanks het beperkende kader een eigen smoel. Vooral de typische zang van David Marcelis geeft de band zijn identiteit. Naast het afgemeten werk dat ik eerder noemde is, er ook ruimte voor de nodige epische dingen. Het door Chris Poland opgeluisterde The Great Blinding is daar een mooi bezwerend voorbeeld van. Net als het navolgende Omérta en Badajoz (1812) waarme je het epische kwartiertje in één ruk voor je kiezen krijgt.

Will To Power biedt op haar laatste boreling een flinke stoot heavy metal-adrenaline van het puurste soort. Op maat gemaakt voor die generatie die graag rondliep in volgenaaide spijkerjekkies en iets te strakke broeken met hoge gympen. Tel daarbij op een aantal bijzonder aanstekelijke composities en een fikse dosis enthousiasme en je hebt de kern van Will To Power te pakken. De weg naar boven ligt open voor Lord Volture.

David Marcelis - Zang

Paul Marcelis - Gitaar

Leon Hermans - Gitaar

Simon Geurts - Bas

Frank Wintermans - Drums