Loading...

Bloodsin - Mass Extinction

Gepost in Reviews door Edwynn op 23-02-2015

Tracklist

01. Fuck Off and Die
02. Daily Kill
03. Lust and Gore
04. The Great Dying
05. Seven Days of Death
06. Mass Extinction
07. End of God
08. Voices of Annihilation
09. Century of War
10. Stripped, Raped and Strangled
11. Outro

Met het vorige album Of Masters And Slaves was ik behoorlijk in mijn nopjes. Bloodsin is zo’n bandje dat op enthousiaste wijze laat zien waarom death metal ook alweer zo gaaf was. Een genre waarbinnen alles wat kan ook al eens gedaan is. En toch ook weer een genre waarbinnen het mogelijk is dat ondanks dat overal te gekke bandjes opgericht kunnen worden die gave platen maken.

Mass Extinction gaat dan godzijdank gewoon verder waar Of Masters And Slaves ophield. Met een openingsnummer dat de titel Fuck Off And Die heeft meegekregen, weet je ook direct waar je aan toe bent: een flink potje beuken en moshen. Alsof de jaren negentig nog steeds volop in zwang zijn.

Wie op iets nieuws zit te wachten, moet hier niet zijn. Daar draait het ook helemaal niet om. Mass Extinction is die sloophamer die zo af en toe eens opgepakt wordt om alle sores eens flink mee uit je kop te rammen. Bloedagressief en opzwepend tegelijk. Een album vol met te gekke riffjes, bruut drumwerk en walgelijk smerige gromvocalen.

Bloodsin klinkt als een stel losgeslagen rottweilers die hun prooi op uw pasgemaaide groen glanzende grasveldje aan stukken scheuren. En als ze klaar zijn met de maaltijd er nog eens even lekker overheen schijten voordat ze langzaam naar hun hol terugkeren. U hebt het maar met lede ogen aan te zien.

Liefhebbers van bands als Sinister, Cannibal Corpse of Suffocation zullen zeker veel plezier kunnen beleven aan Mass Extinction.

Coen Tabak - zang

Patrick Sonneberg - drums

Peter Timmer - bas

Henri Andres - gitaar

Laurens Bos - gitaar