Loading...

Körgull the Exterminator - Reborn From The Ashes

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 29-12-2015

Tracklist

01. The Rebirth (Intro) + Reborn From The Ashes
02. Traitor's Gate
03. Hatred Rules Again
04. The Stalker
05. Warriors Of The Night
06. Wolf Of The Battlefield
07. Hellstar
08. Hellish Onslaught
09. Take This Torch (Razor Cover)
10. Addicted To Madness

Dat de zon niet altijd volop schijnt in het zomerse Spanje moge duidelijk zijn. Het is de broedplaats van de grimmige black/thrash metalband Korgull The Exterminator. De oude, rauwe thrash metal uit de jaren '80 wordt als richtlijn ter hand genomen. De band bestaat sinds 2005 en Reborn From The Ashes is het vierde album. De bandnaam is te danken aan de titel van de gelijknamige track van Voivod. De biografie wordt besloten met de bevelende woorden: ‘join our armies and fight our war!!’

Heerlijk vuile blackened thrash metal knalt hier je speakers uit. Met de typerende ouderwetse benadering waardoor het geheel erg rock ‘n roll uit de hoek komt. Het zorgt ook wel voor een wat rommelig geluid maar ook dat heeft dan wel weer zijn charme op deze release. Vooral het vele snelle drum- en gitaarwerk krijgt je zonder meer in beweging. Ook worden de vocalen overtuigend neergezet. De zangeres staat met haar shriekende zangstijl dan ook zeker haar mannetje. Aan het eind worden we nog getrakteerd op een cover van Razor genaamd Take This Torch.

Korgull The Exterminator levert niets dat je nog nooit eerder hebt gehoord maar heeft dit wel erg zalig verpakt. Snel, sneller, snelst is hier zeker van toepassing. Ouderwets headbang materiaal voor degenen met goed getrainde nekspieren.

Lilith Necrobitch - Vocals

Mark Wild - Guitars

Javi Bastard - Bass

Joe Bastard - Drums