Loading...

Disquiet - The Condemnation

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 13-03-2016

Tracklist

01. Ascending
02. The Condemnation
03. Fist Of Persistence
04. Born To Dissent
05. The Great Divide
06. Haul Down The Tree Of Life
07. Las 'Pasi
08. From Essence Deprived
09. IDK
10. Bred To Fail

The Condemnation is het tweede album van het uit Utrecht (en omgeving) afkomstige Disquiet. Hoewel Disquiet al sinds de eeuwwisseling op deze aarde rondloopt, is de vaart er pas echt ingekomen toen producer Tommie Bonajo zich met dingen ging bemoeien. De langspeler Scars Of Undying Grief kwam met een overrompelend geluid waarbinnen zich een handvol melodieuze, op thrash gebaseerde songs ophielden. "Moeiteloos en onvermoeibaar" noemde collega Chris het destijds in zijn beschouwing van het debuut.

Deze lijn wordt vijf jaar na dato op The Condemnation voortgezet. De band bedient zich van oude thrashwaarden uit de Bay Area en verpakt die met invloeden uit de melodieuze death metal in een zelfde soort overrompelend geluid. Een sound die doet denken aan de producties van Peter Tägtren. Ietwat digitaal en oorverdovend. In compositorische zin komen namen als Testament en Trivium al snel bovendrijven in gemakkelijk beklijvende songs als het titelnummer, en het met enige groove opgesierde Born To Dissent.

Zanger Sean Maia doet regelmatig denken aan een Chuck Billy of een Matt Heafy die ook eveneens gemakkelijk schakelen tussen grunt/scream en gewoon zingen. Dat is ook direct het manco van Disquiet. De bekende invloeden liggen er redelijk dik bovenop. Ook in het gitaarwerk van Menno Ruyzendaal en Fabian Verweij zijn de nodige doordrukken van van Testamentriffs en Arch Enemy-solo's te ontwaren. Zolang het allemaal met een verblindende overtuigingskracht gebracht wordt, zoals Disquiet dat hier gewoon doet, blijft er een meer dan prima album over.

Sean Maia - Vocals

Arthur Stam - Drums

Fabian Verweij - Guitar

Menno Ruijzendaal - Guitar

Frank van Boven - Bass