Loading...

Sanguine - Black Sheep

Gepost in Reviews door Peter Hagen op 22-01-2016

Tracklist

01. Breaking Out
02. Pretty Girl
03. Empty
04. Save Me
05. Carousel
06. Breathe Out
07. Black Sheep
08. Social Decay
09. The Blue
10. Whole World

De alternative rock / metal band Sanguine uit de UK is opgericht terwijl de leden nog op de universiteit zaten. In 2009 kwam de eerste live EP uit, waarna in 2012 de doorbraak kwam met het debuutalbum. Dit album hielp de band als support act voor o.a. Megadeth, Cancer Bats en The Defiled, maar vooral met de hoogtepunten om op het Download Festival en Hard Rock Hell Ibiza te spelen. Toen was het 2015 en kwam het album Black Sheep uit. In de afgelopen drie jaar heeft de band contact gekregen met Jesper Strömblad en Daniel Flores. Beide heren een steentje hebben bijgedragen aan dit nieuwe album.

Prominent aanwezig op dit album is zangeres Tarin Kerrey. Deze dame beschikt niet alleen over een enorm goede stem, maar ook over een nogal eigenzinnige schreeuw. In de biografie wordt deze laatste vergeleken met een banshee, een fee die de dood van een mens aankondigt. Ik moet erbij zeggen dat ik in het begin me er nogal aan stoorde, maar na wat vaker geluisterd te hebben kan ik er wel wat meer mee. Overigens is zij niet de enige stem, gitarist Nick Magee produceert ook nog de nodige vocalen.

Sanguine is zowel bloedrood als optimistisch, zoals de vertaling van de naam weergeeft. Inmiddels ben ik dat ook wel. Een heavy sound zet de toon waarover de zangeres haar vocalen presenteert. In de ruim 30 minuten komen tien tracks voorbij die zich sterk afwisselen, van liefelijk tot hysterisch. Een duidelijke alternatieve rock plaat, waarbij Jesper Strömblad ook nog een solootje weg speelt op de track Breathe Out.

Tarin Kerrey – Vocals

Nick Magee – Guitar, vocals

Ross Andrew – Bass

Matt Feld – Drums