Loading...

Canadese rockdiva Sass Jordan voor het eerst naar Amstelveen

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 07-01-2016

Juno Award winnende zangeres Sass Jordan zit al meer dan dertig jaar in het vak als zangeres, performer, songwriter en actrice. De pittige dame, afkomstig uit Montreal, heeft getourd met vele muzikale grootheden zoals Van Halen, Aerosmith, Alice Cooper, Joe Cocker en Cheap Trick en heeft wereldwijd meer dan een miljoen CD’s verkocht. Ze begint het jaar goed met een Europese tour en treedt daarbij op 22 januari op in P60.

Om maar even een greep uit het veelzijdige assortiment van Sass Jordan te doen: in 1992 heeft ze voor de soundtrack van de film The Bodyguard een nummer opgenomen met Joe Cocker en in 2003 trad ze aan als jurylid voor talentenjacht ‘Canadian Idol’. Datzelfde jaar deelde ze ook het podium met o.a. The Rolling Stones en AC/DC voor het SARS benefietconcert in Toronto.

Sass Jordans’ meest recente CD "From Dusk ‘Til Dawn" kwam in 2009 uit en bevat geluiden en nummers die de sfeer van Zuid Californië eind jaren ’70 weerspiegelen. "Ik begon met zingen in Westmount Park, met vrienden en een akoestische gitaar. Voorbijgangers stopten en luisterden een tijdje terwijl wij onze muzikale vaardigheden ontwikkelden en aanscherpten", zegt Sass. "Het was een feest van herkenning om die soort vocale harmonieën en het gevoel voor melodieën opnieuw te ontdekken voor deze opnames."

"De titel van de CD komt voort uit mijn verlangen om te schrijven over het moment van de dag waarop alles het meest onzeker is, in een staat van mogelijkheden, vlak voor de nacht doorbreekt met alle angst, passie, stilte, eenzaamheid, wanhoop en dromen die het met zich meebrengt… Het is het tijdstip waarop we emotioneel het meest kwetsbaar zijn, en als artiest is dat moment heel interessant om te verkennen."

P60 gaat om 20.00 uur open. Kaarten zijn €16,50.

P60 [NL], Sass Jordan [CA]