Loading...

Black Metal in P60

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 18-01-2016

De black metal tour van headliner Secrets of the Moon met special guests Dødheimsgard, Thulcandra en Our Survival Depends on Us komt voor één show naar Nederland en wel naar P60!

Secrets of the Moon, opgericht in 1995, is één van de langst meedraaiende Black Metal bands van Duitsland. Na verscheidene demo’s en debuutalbum "Stronghold of the Inviolables" (2001) werd het baanbrekende "Carved in Stigmata Wounds" in 2004 uitgebracht. Volgende albums brachten een totaal eigen vorm van muzikale expressie voor de band, welke op een boeiende, fascinerende en ontroerende manier werd vastgelegd op het vijfde album van de band, "Seven Bells" (2012). Inmiddels ligt sinds december vorig jaar ook "Sun", het zesde album van de band, in de winkels.

Extreme metal band Dødheimsgard werd in 1994 in Noorwegen opgericht. Van origine een black metal band transformeerden ze met album "666 International" in een experimentele avant-garde en industriele metal band. Dødheimsgard is een samentrekking van drie woorden: Død, wat dood betekent, heim wat thuis betekent en gard, wat in deze context rijk of gebied betekent; een natuurlijke vertaling zou ‘Rijk van de dood’ zijn.

Thulcandra is opgericht in 2003 met de missie om muziek uit te brengen in de stijl van Dissection, Sacramentum en Unanimated. In 2012 werd het debuutalbum uitgebracht. Thulcandra vervolgde haar muzikale missie met tweede album "Under A Frozen Sun". Dit epische en koude meesterwerk is een verweving van harmonische leads, complexe structuren, helse, stuwende drums en grimmige vocalen. Dissection, Unanimated en Necrophobic zullen opgelucht zijn te weten dat hun duistere muzikale nalatenschap in leven wordt gehouden door Thulcandra.

Er zijn vele bands op deze aarde die makkelijker te beschrijven zijn dan Our Survival Depends On Us. Tot nu toe vindt de band zichzelf het beste te omschrijven als ‘intens spirituele muziek’. Our Survival Depends On Us doorbreekt het muzikale hokjes denken en combineert de beste aspecten van elk genre: mMantra- en tribal-achtige drums leggen de basis voor de hypnotische klanklandschappen van twee 7-strings, geaccentueerd met pikzwarte samples van de toetsen en de pulserende bas. De betoverende en treurige vocalen van drie zangers brengen je in de wereld van OSDOU.

Vr 11 maart // Zaal open 19:30 // aanvang 20:00 // vvk €15 // zaal €16

Dødheimsgard [NO], Our survival depends on us [AT], P60 [NL], Secrets of the Moon [DE], Thulcandra [DE]