Loading...

The New Roses - Dead Man's Voice

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-02-2016

Tracklist

01. Heads Or Tails
02. Thirsty
03. Partner In Crime
04. Dead Man's Voice
05. I Believe
06. Ride With Me
07. Hurt Me Once (Love Me Twice)
08. Not From This World
09. What If It Was You
10. Try (And You Know Why)
11. From Guns & Shovels

Het klinkt Amerikaans, ziet er Amerikaans uit; maar is afkomstig uit Duitsland. The New Roses is opgericht in 2007 in Wiesbaden, en komt een dezer dagen met hun tweede album Dead Man's Voice op de markt, opvolger van debuutalbum Without A Trace. Als je dat logo en de nieuwe albumcover zo eens bekijkt, en daar nog eens de Roses in de bandnaam bij optelt mag de muzikale richting van deze band geen verrassing meer zijn. Denk een beetje aan een kruising tussen de rauwe rock van Guns 'n' Roses en de radiovriendelijke aanpak van (oude) Bon Jovi, of een kruising tussen de oude en nieuwe Aerosmith. Laatste hint: The New Roses tourde al eens in het voorprogramma van Black Stone Cherry.

Verwacht dus verre van originele hardrock, zowel geschikt voor op de radio als op het podium. Op opener Heads Or Tails is het al gelijk lekker meeswingen, dit is een uptempo rocker waar zelfs de meest stijve hark of nurks kijkende pessimist nog vrolijk van zou moeten gaan dansen! Single en video Thirsty is zo'n simpel deuntje dat je na drie keer luisteren al direct van voor tot achter kunt meezingen; en zelfs in je meest dronken bui kun je dit refrein nog meelallen.

Titelnummer Dead Man's Voice is ook al uitverkoren voor een video, en lijkt me wel een nummer waar wat langer over nagedacht is; of anders gezegd: waar wat meer diepgang in zit. Al doet het kwijlerige refrein me net iets te veel aan Bon Jovi denken. Het nummer heeft wel een beetje een blues-achtergrond, waardoor het net wat geloofwaardiger overkomt op een of andere manier. Het wijkt in elk geval af van de meer rechttoe rechtaan rockertjes die dit album sieren. Zoals I Believe en Ride With Me die hier achteraan komen.

Hurt Me Once (Love Me Twice) klinkt als een titel voor een ballad, maar dat valt alles mee, deze wat rustige rocker is prima te hebben. De echte ballad komt pas met What If It Was You, die sla ik dan ook met liefde over. Ik snap best dat zo'n nummer er nou eenmaal bij hoort op een 'echt hardrockalbum' maar ik vind het niks. Er mag gelukkig dan ook weer lekker verder gestampt worden met het vlotte Try (And You Know Why). Helaas is From Guns & Shovels ook weer een poging tot een gevoeliger nummertje, zodat het album in mineur afsluit. Beetje jammer; ik hoor op zo'n plek graag een knaller.

Tja, zoals gezegd, geen originele noot of riffje hardrock te bekennen hier; we hebben dit echt letterlijk allemaal al vaker gehoord. Leuk gebracht, met enthousiasme, lekker eigentijdse productie; technisch ook niks op aan te merken. Leuk voor tussendoor op een festivalweide, buiten de uptempo swingende nummers doet het me verder niet zo heel veel.

Timmy Rough - zang, gitaar

Norman Bites - gitaar

Hardy - bas

Urban Berz - drums