Loading...

Rectified Spirit - The Waste Land

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 03-05-2016

Tracklist

1. The Art of War
2. Fireborn
3. Winter In Thine Eyes
4. The Green Goblin
5. Afterthought
6. Once Below A Time
7. Empire
8. The Waste Land

Een band die vorig jaar totaal aan mijn aandacht is ontsnapt is de Indiase metalband Rectified Spirit. Een schande is het dan ook niet echt, omdat ze in Europa vrijwel onbekend zijn. Toen ik onze site Wings Of Death aan het afstruinen was, kwam ik dit gezelschap tegen, en zo kwam ik er achter dat deze heren nog op m'n te beschrijven lijstje stonden.

Deze mannen van Rectified Spirit zijn in razende opkomst in de Indiase metalscene, en bestaan al sinds 2012. Ondanks dat de band in eerste instantie niet echt van de grond kwam, is het uiteindelijk toch gelukt en hebben ze in september 2015 hun tweede album gepresenteerd: The Waste Land. Het is daarmee de opvolger van het in 2013 verschenen selftitled debuut Rectified Spirit. Omdat er maar weinig normale dan wel nuttige informatie te vergaren is over de band, laat ik het hier even bij.

The Waste Land is wel een schijf die je als metal-liefhebber in je bezit moet hebben dan wel gehoord hebben van deze band, vind ik. Van de opener The Art of War word ik direct enorm gelukkig. Wat een supergaaf openingsnummer is dit! Direct wil ik dan ook een sneer geven naar veel metalbands die soorten zang gaan mengen met voornamelijk cleane zang. Hier kan je beluisteren hoe dit moet!

Wat een godse gave schijf is dit zeg, Jezus! Vergeeft het me maar even, ik kom zelf al tot de conclusie dat ik van m'n pad afdwaal, wat ik overigens zelf totaal niet erg vind. Ik ben echt overrompeld door deze muzikale Indiase rijsttafel. Het lijkt me een beetje weg hebben van Biomechanical, maar dan met minder elektro. Pas bij het nummer Afterthought gaat de nitro er even af en kan ik even adem halen en zelf m'n toerental terug brengen naar 1000.

Het nummer Afterthought is een wat minder uptempo nummer, maar een echte ballade wil ik niet zeggen, met name de drummer houdt het tempo er lekker in. Ik vind het wel het minste nummer op dit verder fantastische album. Ik kan niet anders zeggen dan dat als ik dit eerder had geweten, The Waste Land mijn nummer 1 op de jaarlijst van 2015 zou zijn geweest. Ik wil meer!!!

Samudragupta Dutta - Guitar

Rainjong Lepcha - Vocals

Nishant Hagjer - Drums

Himangshu Bora - Bass

Dishankan Baruah - Guitar

 • Je had gelijk Marc, lekker plaatje!

  Door Chris van der Aa op 03-05-2016 03:02:05

 • Ik wil niet als een Jehova overkomen. Maar eigenlijk zou je de hele schijf moeten luisteren 😀

  Door Marc Brouwer op 03-05-2016 11:18:47

 • Heb ik gedaan!

  Door Chris van der Aa op 03-05-2016 12:33:09

 • Hehe

  Door Marc Brouwer op 03-05-2016 12:37:53