Loading...

Defiatory - Extinct

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 08-06-2016

Tracklist

01. The Final Conflict
02. Reaper
03. Aeons End
04. Dogs of War
05. Extinct
06. Destiny
07. The Black Vortex
08. Furor Unleashed

De Zweedse thrash metalband Defiatory is een beetje bijgekomen van het uitbrengen van hun debuut-cd Extinct, deze heeft afgelopen 3 juni het eerste levenslicht mogen aanschouwen. Nadat gitarist Ronnie Björnström de band Aeon had verlaten was de beste man toe aan een nieuwe uitdaging. In 2015 is hij aan de slag gegaan om eens lekkere ouderwetse Bay Area thrash te gaan maken. Na de oprichting van zijn band Defiatory kwam daar al vrij snel vocalist Martin Runnzell bij die een zeer goede invulling geeft om die oude thrash stijl te perfectioneren. Deze doet mij hier lichtelijk denken aan Jan Chris de Koeier van Gorefest destijds, qua manier van vocale invulling.

Ronnie had al het een en ander op papier staan, waarna het duo al vrij snel hun eerste demo is gaan opnemen die de naam Furor Unleashed (2015) mee kreeg. Zo zie je maar hoe handig een demo is om je band te promoten om onder anderen je band volledig te kunnen krijgen: spoedig voegde drummer Jon Skäre zich bij de band, waar vervolgens in de zomer van dat jaar een drie song sterke tweede demo het daglicht zag, onder de naam (hoe toepasselijk) Aeons End (2015). Met al dat demomateriaal op zak zijn de mannen op zoek gegaan naar een bassist (Patrick Wall) en een tweede gitarist (Ludvig Johansson). De band was compleet en de mannen van Defiatory doken de Garageland Studio's in om samen met het duo gitarist Ronnie en vormgever Thomas Johansson hun debuut voor elkaar te gaan boksen in de Panic Room.

The Final Conflict opent werkelijk waar fantastisch: een no nonsense zeer zware (naar mijn mening hedendaagse thrash) goed uptempo knallende opener. Tijden terug was ik een zeer grote fan van Zweeds metaal, het was een beetje aan mijn aandacht ontsnapt omdat ik het idee had dat de pit er een beetje uit was. Na mijn kennismaking met Man.Machine.Industry en nu Defiatory en anderen blijkt dat Zweden zich aan het focussen is op thrash metal. En tot nu toe wordt ik op mijn wenken bediend.

Eigenlijk hoef ik vrij weinig te zeggen over deze geweldige debuutschijf Extinct. Ok, misschien toch een puntje dan. Er is heel goed gekeken en geluisterd naar de oude thrash, en met hier en daar wat kopieën kan je dat goed terug horen. Is dat erg? Nee in tegendeel! Dit noem ik oude tijden laten herleven, en ik meen uit de grond van mijn hart dat Zweden mij niet teleur stelt. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar wat de toekomst van deze band ons nog gaat brengen. Of Defiatory binnenkort nog naar Nederland komt durf ik niet te zeggen, kijk daarvoor maar even in onze concertagenda.

Martin Runnzell - Vocals

Ronnie Björnström - Guitar

Ludvig Johansson - Guitar

Patrik Wall - Bass

Jon Skäre - Drums