Loading...

RIPSAW op Wacken Open Air 2008

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 08-04-2008

De Nederweertse metal-band RIPSAW staat op Wacken Open Air 2008 (WOA) dat plaats vindt van 31 juli tot en met 2 augustus in het Noord-Duitse Wacken. RIPSAW won zondag 6 april de Nederlandse finale van de Wacken Metal Battle in De Bosuil te Weert, waarmee het een plek krijgt op het grootste metalfestival van Europa. De Wacken Metal Battle is een wereldwijde bandwedstrijd waarvan de finale op WOA plaats vindt.

In de Wacken Metal Battle streed RIPSAW tegen vijf andere bands uit heel Nederland. Met The New Dominion, Circle of Silence, Ex Libris, When All Life Ends en Dark Intentions waren veel metal stijlen vertegenwoordigd. De jury had de moeilijke taak om uit de drie beste bands van de avond, The New Dominion, Circle of Silence en RIPSAW een winnaar te trekken. De beslissing voor de meest Wacken-waardige act viel uiteindelijk het meest gunstig voor RIPSAW, waarbij vooral het show-element geprezen werd.

RIPSAW speelt op WOA op de W.E.T. Stage in de finale van de Wacken Metal Battle. De 80.000 kaarten voor WOA zijn al enkele weken uitverkocht. Op het affiche staan naast headliners Iron Maiden, Nightwish en Children of Bodom nog circa tachtig andere bands. WOA zal van 31 juli tot en met 2 augustus plaats vinden. Op welke dag RIPSAW speelt is nog niet bekend.

Voor meer informatie over RIPSAW, zie http://www.ripsawmetal.com

Voor meer informatie over Wacken Open Air, zie [url=http://www.wacken.com[/url]

Ripsaw [NL]