Loading...

Edensong - Years In The Garden Of Years

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 07-01-2017

Tracklist

01. Cold City
02. I. End Times In Retrospect
03. II. In The Longest Of Days
04. III. The Hollowed
05. IV. Down The Hours
06. V. Chronos
07. VI. Generations
08. VII. The Atman Apocalypse
09. VIII. Regenerations
10. Yawn Of A Blink

Epische orkestrale rock voor de progressieve muziekliefhebbers. Mocht je na deze regel al afhaken dan bedankt voor de interesse. Ik ben redelijk open-minded qua muziek en daar wordt bij WingsOfDeath ook gebruik van gemaakt, en heb dus al vele genres voor mijn kiezen gehad. Nu is, was dit toch wel een zure appel om doorheen te bijten. Ik ga het hier even hebben over de Amerikaanse band Edensong met hun tweede album Years In The Garden Of Years.

Ik heb het album dus meerdere malen voorbij laten komen en nog heb ik moeite om hem in een beurt af te luisteren. Muzikaal zit de band in bijna alle progressieve genres. Als grootste invloeden zijn Yes, Genesis, Kansas, Jethro Tull wel terug te vinden. Dat Jethro Tull genoemd wordt heeft vooral te maken vanwege het veelvuldig gebruik van de dwarsfluit. Wat bij mij soms wel wat tenenkrommend irritant klinkt.

Voor Edensong is dit dus hun tweede reguliere album, ook hebben ze een deels live, deels studio album gemaakt. Hun eerste album dateert al weer van 2008, The Fruit Fallen. Ondanks dat er acht jaar tussen de releases zit hebben ze 'maar' vijf jaar gedaan over het opnemen van deze plaat. Gezien de complexiteit van sommige nummers kan ik me dat wel voorstellen. Wat ook vaak het geval is bij dit soort muziek is de lengte van de nummers: 10 tracks met een speelduur van 71 minuten, waarvan er drie ruim negen minuten duren. Ik had het wel over 10 tracks, het zijn er eigenlijk maar drie. Het album opent met Cold City, daartussen zitten nummers II t/m VIII, zonder overkoepelende titel, en afgesloten wordt met Yawn Of A Blink.

Mijn jaarlijst van 2016 had deze plaat sowieso niet gehaald. Voor de liefhebbers van genoemde bands misschien toch eens luisteren, voor de rest hmmmmmm.

James Byron Schoen - Vocals, guitars

Tony Waldman - Drums, percussion, vocals

Stefan Paolini - Keyboards, vocals

TD Towers - Bass, vocals

Barry Seroff - Flutes