Loading...

Forræderi - A Monument To Misery

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-02-2017

Tracklist

01. A Monument To Misery
02. Drukner
03. Social Isolation
04. Escaping Visions
05. Ingen Vei Tilbake
06. Den Siste Fanen Faller
07. Scaling The Summit

Ik moest heel even diep graven in mijn geheugen in welke context ik de naam Forræderi eerder was tegen gekomen. Dit graafwerk leidde tot de split met Barren Womb uit 2012, die ik indertijd besprak. Opvallend genoeg heeft de Noorse band (project?) in de tussentijd niks nieuws uitgebracht. Deze nieuwe EP A Monument To Misery blijkt vier-en-half jaar later simpelweg de opvolger.

Ook in muzikaal opzicht is er in die periode verdomd weinig veranderd. Forræderi vervaardigt nog altijd een smerige mix van woest klinkende grindcore, d-beat, crust, hardcore, punk. Een vergelijking? Discharge meets primitieve Entombed, zoiets. Het Noorse kwartet is boos, en dat zal de wereld weten ook! De zeven titels worden er in een straf tempo doorheen geramd, zodat na zo'n dertien minuten de EP al weer voorbij is.

En in dat stief kwartiertje heb ik weinig verfijnde muziek gehoord. Om de muziek van deze Noren weg te zetten als blind geram gaat me dan ook weer te ver, want hier komt wel een flinke portie muzikaliteit aan te pas om dit voor elkaar te krijgen. Ook zal de band ongetwijfeld een boodschap te verkondigen hebben. Nog afgezien van het feit dat de helft van de teksten in het Noors is, versta ik evengoed geen reet van het overstuurde geschreeuw; in welke taal dan ook.

A Monument To Misery lijkt me uitstekend geschikt voor een paar minuten kop leegmaken, afreageren, zodat je daarna weer verder kunt met de dagelijkse gang van zaken, alsof er niets gebeurd is. Een perfecte uitlaatklep voor boze mensjes. Enjoy!

Tomas Järmyr - Drums

Ted Sandstrøm - Guitars, vocals

John Harald Strandskog - Bass

Christoffer Sandstrøm - Guitars, vocals