Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Beheaded - Beast Incarnate

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 29-01-2017

Tracklist

01. Beast Incarnate
02. The Horror Breathes
03. Crossing The House Of Knives
04. Reign Of The headless King
05. The Black Death
06. Cursed Mediterranean
07. Fid-dlam Tadejjem
08. Punishment Of The Grave

Voorbij het uiterste zuidelijke puntje van Italie liggen nog wat eilandjes, waaronder Malta. Daar komt dan ook de brutal death metalband Beheaded vandaan. Als je uit mediterraanse gebied afkomstig bent, en je hebt geen zin meer in zon en cocktails, dan ga je blijkbaar dit soort brute shit maken. Zo dus ook Beheaded die dit al sinds 1991 doen. Het Amerikaanse Unique Leader Records heeft net, op 27 januari, het vijfde studio-album Beast Incarnate uitgebracht; aan mij de eer om er al het een en ander van te mogen beluisteren, en er iets over te vertellen.

En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de band gaat weer een geweldige schijf afleveren. Voor de mensen die Cattle Decapitation net ff te dol vinden, zou Beheaded een goed alternatief kunnen zijn. Het ligt net iets gemakkelijker in het gehoor en voor het beginnende oor dan ook wat beter te onderscheiden.

En wat een fantastische schijf is Beast Incarnate geworden, zeg! Die productie is vooral van zeer hoge klasse. Ronnie Björnström - gitarist uit de stal van Rogga Johansson - is hier verantwoordelijk voor mix en master, en verdient daarmee een fikse schouderklop. Elk instrument is zeer duidelijk te horen, en ondanks het hoge tempo is alles goed te onderscheiden en zijn de nummers duidelijk te volgen, zonder dat het te over geproduceerd is en alles verdwijnt in een grote blur.

Het is een zeer volwassen album geworden met nummers die helemaal af zijn, en naar mijn mening ook een van de beste albums gemaakt door Beheaded. Niks dan lof voor Beast Incarnate!

David 'Cejca' Cachia - bass

Omar Grech - guitars

Simone Brigo - guitars

Davide 'BrutalDave' Billia - drums

Frank Calleja - vocals

 • Thanks

  Door Marc Brouwer op 29-01-2017 18:08:15

 • Ronnie Björnström deed o.a. ook al mix en mastering van de laatste Bodyfarm-albums. En nog veel meer.

  Door Chris van der Aa op 29-01-2017 18:12:10

 • Ok. Stond verder niet bij de info. 😀

  Door Marc Brouwer op 29-01-2017 20:04:28

 • Weet ik niet, heb ik niet bekeken ;-)

  Door Chris van der Aa op 29-01-2017 20:05:34