Loading...

Stormdeath - Time To Destroy

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-03-2017

Tracklist

01. We Are The Devils
02. Time to Destroy
03. Built By Lies
04. Pay the Price
05. Accursed
06. Black Sorrow
07. Law of Death
08. Dreamwalker
09. Gatlingun

Hoewel thrash metal al talloze keren is doodverklaard, blijven internationaal de enthousiaste nieuwe, al dan niet jonge bands, als paddenstoelen uit de grond schieten. Zolang ze van wanten weten en een lekker vet feestje willen bouwen vind ik het prima. Kwaliteit en originaliteit mogen dan best eens wat te wensen over laten, zolang er oprecht, met hart en ziel en hoorbaar spelplezier gemusiceerd wordt, wil ik er best eens naar luisteren.

Het Zweedse Stormdeath is zo'n band die zich vol overgave stort op de oudschoolse thrash. De band is opgericht in 2008, en bracht in 2010 en 2012 een tweetal EP's uit voordat eind 2016 de tijd rijp was voor een full length debuut. Time To Destroy is een goed passende, oubollige titel; ik ben benieuwd.

Opener We Are The Devils begint uiteraard met een wel heel clichematig intro, maar wanneer eenmaal het gas er op gaat mag het feest der herkenning dan toch ongeremd van start. Deze mannen hebben overduidelijk de groten der aarde als lichtend voorbeeld. De scheidslijn tussen spieken en aanbidden enerzijds, en toch een beetje de neiging naar naspelen anderzijds blijkt best een dunne. Bij titelnummer Time To Destroy moet ik bijvoorbeeld wel heel erg denken aan een paar nummers van Testament ten tijde van hun eerste twee albums.

Daarna doet de band met het midtempo, groovende Built By Lies zo gauw de zang invalt alsof Sepultura nooit Roots Bloody Roots bedacht heeft. En zo blijken er herkenningspunten genoeg te vinden op Time To Destroy. Zo doet Law Of Death me denken aan oeroude Metallica, en moet ik daarna bij Dreamwalker juist weer denken aan Megadeth (de coupletten) en Flotsam And Jetsam (het refrein). O ja, en Black Sorrow lijkt me een Exodus aangelegenheid.

Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Laten we het er maar op houden dat Stormdeath hun helden wil eren. Het levert in de vorm van Time To Destroy in ieder geval een lekker aanstekelijk niks-aan-de-hand feest-album op. Ongecompliceerd genieten; van liefhebbers, voor liefhebbers.

Andreas 'Evil Bastard' - Vocals, Guitar

Simpen Claezon 'Desekrator' - Guitar

Gustav Sundin 'Incinerator'- Bass

Michel Nygren 'Predator' - Drums