Loading...

Methusalem presenteert debuutalbum in Muziekcafé Gloppe

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 25-03-2010

De Friese heavy metal band Methusalem presenteert donderdagavond 1 april in Muziekcafé Gloppe in Leeuwarden haar nieuwe album. De plaat, 'Unite and Conquer', werd vorig jaar opgenomen en kwam tot stand door een samenwerking met internationaal gerenommeerde studio's en producers. Methusalem zal deze avond niet alleen ten strijde trekken, maar krijgt support van de Ruffians uit de VS, Conquest of Steel uit Engeland en het Friese Sadotank. De deuren openen om 21:00 uur en de entree bedraagt ?5,-.

Methusalem is in het begin van dit millennium opgericht, geïnspireerd door de jaren tachtig heavy metalbands, waarvan de meeste ook vandaag de dag nog bestaan. De eerste demo doet flink wat stof opwaaien en krijgt lovende kritieken zoals 'simpelweg de beste demo die ik in de afgelopen tien jaar heb gehoord'. Naar aanleiding hiervan krijgt de band de kans op het voorprogramma te verzorgen voor voormalig zanger Paul di Anno. Al snel doet de band optredens in binnen- en buitenland. In 2005 wordt de MCD 'Sentenced to Rock' opgenomen in de SyCo Studio in Leeuwarden. Op het album staan vijf pure heavymetal songs van zeer hoge kwaliteit. De band tourt dat jaar door Europa met Blaze Bayley.

De negen nummers op 'Unite and Conquer' werden opgenomen in de Graveland Studio van producer Arno Krabman, die eerder albums van Lange Frans en Baas B, maar ook Greyline en Autumn heeft geproduceerd. De mastering van het album vindt plaats in de splinternieuwe Amsterdam Mastering Studio, van Darius van Helfteren, die eerder bij de vermaarde Wisseloord Studio werkzaam was en daar onder andere met Judas Priest, de Scorpions en Anouk werkte. Om het geheel ook een lust voor het oog te maken wordt tot slot de Finse graficus Jan Yrlund aan het werk gezet om het artwork te tekenen. Het album gaat muzikaal van links naar rechts, van thrash metal tot een gevoelige ballad en van lekkere hardrock tot power metal. De band heeft daarbij steeds het nummer centraal gesteld, zonder zich te laten beperken door of zich te conformeren aan een bepaald genre, maar ook zonder het eigen geluid uit het oog te verliezen.

Methusalem

Methusalem [NL]