Loading...

Destitution - Promo 2009

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-04-2010

Tracklist

01. Sweet Fog of Alcohol
02. The Rhythm of Horses

Uit de brokstukken van Torched en Xi-Void is in de zomer van 2007 Destitution ontstaan. De gedeelde passie voor Thrash Metal bracht Emiel, Geert, Robert en Tristan bij elkaar. Het doel van de band is om goed doordachte Thrash Metal te maken met pakkende riffs en tegelijkertijd oog voor techniek. Daarnaast bevat de muziek agressie, doordachte melodielijnen en old-school thrash invloeden, alsmede epische momenten.

Aldus de tekst uit de biografie van Destitution. En sommige dingen moet je ook niet moeilijker maken dan ze zijn. De band speelt inderdaad old school thrash metal; rechttoe rechtaan, pakkend, agressief en met leuke breaks. Niks nieuws onder de zon dus, en zoals zo vaak bij (jonge?) bands die in dit genre musiceren compenseert het enthousiasme en het plezier het gebrek aan originaliteit.

Deze review is niet echt een beoordeling van het kunnen van Destitution, daarvoor vind ik ten eerste de demo met twee tracks te summier. Bovendien is de demo ook zodanig (niet) geproduceerd dat ik het niet eerlijk zou vinden om de band hierop te moeten beoordelen. Benieuwd ben ik dan ook wel naar een eventueel vervolg. Beschouw het maar als kennisgeving van het gegeven dat er in Groningen een leuke thrash band rondloopt die je gerust op je old school headbangers feestje kunt uitnodigen.

Emiel van der Ploeg - Vocals, Guitar

Geert van der Laan - Guitar

Robert Schutte - Bass

Tristan Sievers - Drums