Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

At The Gates - To Drink From The Night Itself

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 18-07-2018

Tracklist

01. Der Widerstand
02. To Drink From The Night Itself
03. A Stare Bound In Stone
04. Palace Of Lepers
05. Daggers Of Black Haze
06. The Chasm
07. In Nameless Sleep
08. The Colours Of The Beast
09. A Labyrinth Of Tombs
10. Seas Of Starvation
11. In Death They Shall Burn
12. The Mirror Black
Bonus CD:
01. Daggers of Black Haze (Rob Miller)
02. The Chasm (Per Boder)
03. A Labyrinth of Tombs (Mikael Nox Pettersson)
04. The Chasm (Demo Version)
05. The Mirror Black (Rob Miller)

Als er al één band is die al sinds 1990 voor een groot deel verantwoordelijk is (geweest) voor het bestaan van melodieuze death metal, dan is het At The Gates wel. Als een van de grondleggers (samen met vooral In Flames en Dark Tranquility) van dit genre behoeven ze verder niet al te veel introductie. Het meeste zal wel bekend zijn.

To Drink From The Night Itself heeft desondanks, sinds At War With Reality (2014), toch ook weer vier jaar op zich laten wachten. Of dit mede te maken heeft gehad met het vertrek van Anders Bjὄrler, die toch een van de belangrijkste tekst- en muziekschrijvers van de band was, is natuurlijk giswerk. Die taak heeft inmiddels zijn broer Jonas Bjὄrler overgenomen. De meeste muziek van deze plaat is dan ook door hem geschreven.

De teksten komen voornamelijk van Tomas Lindberg, die als inspiratie het boek ‘The Aesthetics Of Resistace’ (dat gaat over het politieke verzet tegen fascisme en nazisme van voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog en ook tijdens de burgeroorlog in Spanje) van Peter Weiss. Iets waar hij al lange tijd van plan is geweest om te gebruiken, hij heeft dan ook geprobeerd om de emoties in het boek te vertalen in de muziek.

Ik moet helaas wel bekennen dat ik nooit een grote fan ben geweest van At The Gates, ik heb ze wel een aantal keren zien en horen spelen. Ook een van de zij-projecten (Lock-Up) heb ik eens gezien. In het algemeen kan ik best naar melodieuze death metal luisteren, maar zoals in elk genre heb je je favorieten. In dit genre is het dus niet At The Gates (welke het wel zijn, laat ik hier in het midden).

Algemeen genomen klinkt de plaat prima, de productie is zelfs goed te noemen. Alle instrumenten zijn goed te horen. Ook nieuweling Jonas Stålhammer (gitaar) doet niet echt onder voor zijn voorganger. Ik verwacht ook niet dat fans van het eerste uur zich miskopen aan deze plaat. Voor de fans die alles willen hebben: er zijn twee versies van de CD/LP, ook met twee verschillende hoezen. De ene CD/LP bevat de reguliere nummers, en op de andere staan vier bonus nummers van de band gezongen door gast-zangers (Per Boder, Mikael Nox en twee maal Rob Miller).

Jonas Björler - Bass

Adrian Erlandsson - Drums

Tomas "Tompa" Lindberg - Vocals

Martin Larsson - Guitars

Jonas Stålhammar - Guitars