Loading...

Marduk - Viktoria

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 13-08-2018

Tracklist

01. Werwolf
02. June 44
03. Equestrian Bloodlust
04. Tiger I
05. Narva
06. The Last Fallen
07. Viktoria
08. The Devil's Song
09. Silent Night

Marduk is weer terug met een verzameling nietsontziende zwartgeblakerde metal. Viktoria is het volgende wapenfeit in een rij van oorlogszuchtige albums.

Er is nogal wat veranderd sinds het Zweedse Marduk lang geleden (in 1992) met het duistere maar ietwat onevenwichtige Dark Endless aan het firmament van de tweede golf black metal verscheen. En tegelijkertijd ook weer niet. Bij Marduk weet je immers wat je kan verwachten: brute black metal zonder tierlantijnen. Vaak met een overrompelende productie en met oog voor muzikaal detail.

Dat is op Viktoria niet anders. Het tempo ligt overwegend hoog. En tracks als de albumopeners Werwolf en June 44, en het schuimbekkende The Devil's Song slaan op ziedende wijze om zich heen. Vooral Mortuus laat zich gelden met zijn bij vlagen bezwerende vocalen om het krijgsgeweld op sinistere wijze te begeleiden.

Het traag voortslepende Tiger I is compact van aard en brengt de boel mooi in balans. Ook de sinistere passages in Narva en het bloedstollende titelnummer Viktoria mogen er zijn.

Wie Marduk kent en een warm hart toedraagt kan blind toeslaan. De Zweden brengen niets nieuws onder de volle maan en doen op Viktoria gewoon waar ze goed in zijn.

Patrik Niclas Morgan Håkansson - gitaar

Dan Everth Magnus Andersson - bas

Hans Daniel Rostén "Mortuus" - zang

Fredrik Widigs - drums