Loading...

The Outside - We Feel Through The Dead

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-10-2018

Tracklist

01. The Portrait
02. Congregation
03. Towers Tall
04. We Feel Through The Dead
05. War Among The Poor
06. To Dismantle
07. Where We Stand
08. It's A Campaign
09. A Star Burns

The Outside is een thrash metalband met Duitsland als thuisbasis, maar waarvan de leden een zeer gevarieerde afkomst kennen. Zo komt de zanger uit Duitsland zelf, de bassist uit Israël, en de overige drie muzikanten uit Chili. We Feel Through The Dead is het derde album van deze band, en mijn kennismaking.

In negen korte, krachtige nummers krijgen we een soort van moderne thrash metal voorgeschoteld. Veel gebeuk in het middentempo dat een krachtige boodschap moet uitstralen, want The Outside heeft een (politiek geladen) boodschap te verkondigen. Deze aanpak mist zijn doel niet vanwege de eenvoud ervan, maar zorgt er wel voor dat de muzikanten te braaf binnen de lijntjes blijven kleuren. Bizar genoeg mis ik de passie, de gretigheid, die je juist zou verwachten bij een sterke boodschap.

Wie thrash associeert met snelheid en een spervuur aan riffs zal hier afhaken, eerder horen we nijver gestamp en krachtige beats, voorzien van melodeath-invloeden, en vooral een degelijke en verstaanbare brul op de voorgrond. Want, zoals gezegd, de boodschap lijkt voorop te staan. Het statement van The Outside is niet voor niks: "We will not stay silent, music is the product of where we live, what we hear, see and read in our countries and elsewhere".

In woorden komt die boodschap zeker door, maar de krachtig klinkende songtitels worden niet omgezet naar een daarmee gepaard gaande muzikale lading. Want dan verwacht je intensiteit, agressie, woede, maar de krachtige statements hoor ik niet vertaald in de strakke, maar statisch uitgevoerde (thrash) metal. Misschien komt het door de wat vlakke productie? Hoe dan ook blijf ik achter met het gevoel van een gemiste kans.

Ishay Sommer - Bass

Alberto Atalah - Drums

Roland B. Marx - Vocals

Ricardo Espinoza - Guitars

Juan Escobar - Keyboards