Loading...

Psychostick - Do

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-10-2018

Tracklist

01. We Are a Band
02. You Can (Maybe) Do It
03. Tuesday
04. Adulting
05. From the Heart
06. Do
07. got_no_brakes_demo
08. Introvert Party Time
09. Thinkin With Yer Dick
10. Uncle Material
11. Bacon Eggs and Cheese on toast with Sriracha
12. Uhhhnngg
13. Stream Stutter
14. got_no_brakes_mix_ver3
15. Socks and Sandals
16. Keys
17. Gurrrrrr
18. Moving Day
19. Rent in Peace
20. got_no_brakes_mix_final03FINAL_07
21. Outtakes Episode V: Outtakes Strike Back
22. Flop

De zelfbenoemde 'Kings Of Comedy Rock' of 'Humorcore Kings' van het Amerikaanse Psychostick (heel lang heb ik gedacht dat het Canadezen zijn) zullen in Europa vooral bekend zijn van hun grappige video's. Variërend van honden die van sokken houden, maar ook serieuzere onderwerpen als emoticons, en odes aan allerlei onderwerpen die voor ons mannen belangrijk zijn: baard, bier of borsten; het komt allemaal voorbij in de grenzeloze wereld van Psychostick.

Om de muziek van Psychostick nader te duiden heeft eigenlijk weinig zin, want daar gaat het bij deze band toch wat minder om. De mix van elementen uit heavy rock, punk, funk, rap en diverse metal-subgenres (heavy metal, metalcore, thrash, en diverse crossover-soorten - zelfs een ballad (From The Heart) of een relaxed deuntje reggae (Keys) mijden ze niet) lijken toch vooral ondergeschikt aan de tekstuele grappen en grollen die de band in petto heeft. Met Do hebben ze afgelopen zomer weer een nieuw album afgeleverd, opnieuw bomvol gevuld met humoristische vondsten en kwinkslagen, getuige de vele lyric-video's die sindsdien verschenen.

In opener We Are A Band leggen de heren het nog eens even haarfijn uit: We are a band that DO music. Our name is Psychostick. In vooral veel korte tracks voert de humor hoogtij - al zullen er altijd zuurpruimen zijn die de leuke vondsten van deze band niet kunnen waarderen. Geheel volgens de old school hardcore/punk/crossover vibe zijn de tracks van onder de minuut (of soms iets daarboven) vooral om te lachen, getuige tracks als Do, Thinkin With Yer Dick, Uhhhnngg, Keys, Gurrrrr.

Ach, bij Psychostick gaat het natuurlijk bij elke track om de humor. Ik denk stiekem dat de tekst van het nummer Adulting wel heel goed aangeeft hoe de wereld er voor Psychostick uit ziet. Op puberale wijze wordt het volwassen worden op de hak genomen; wanneer je met eenzelfde vette knipoog het gehele album beluistert, zul je er veel plezier aan beleven verwacht ik.

Natuurlijk zit in de langere tracks ook de muziek nog eens prima in elkaar, want dit ervaren kwartet weet echt wel hoe je catchy, en bij vlagen toch heavy liedjes moet schrijven (You Can (Maybe) Do It, Introvert Party Time, Uncle Material, Socks and Sandals). Het beste van twee werelden: goeie muziek, en teksten waar je gegarandeerd dubbel om ligt. Zet je mooiste feesthoed op en swing mee met Psychostick!!

Rob Kersey - Vocals

Josh Key - Guitars

Alex Dontre - Drums

Matty J Rzemyk - Bass