Loading...

Unleashed - The Hunt For White Christ

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 12-02-2019

Tracklist

01. Lead us Into War
02. You Will Fall
03. Stand Your Ground
04. Gram
05. Terror Christ
06. They Rape The Land
07. The City of Jorsala Shall Fall
08. The Hunt for White Christ
09. Vidaurgelmthul
10. By The Western Wall
11. Open to all the World

Al dertig jaren komt Unleashed met de regelmaat van de klok weer met een nieuw album op de proppen. Regelmatig gecrediteerd als een van de eerste bands in het death metal-genre om af te wijken van lyrische bezigheden beperkt tot horror en gore ten gunste van verhalen vertellen uit de Vikingtijd (al gebeurde dit pas vanaf hun derde album Across The Open Sea, 1993) heeft deze outfit desalniettemin hun stijl in de afgelopen 29 jaar niet veel veranderd. Verwacht dan ook geen grote veranderingen.

The Hunt For White Christ is ook al weer het dertiende album van deze Zweedse death metal titanen. Met zowaar een soort van rode draad in de nummers. Het verhaal dat al is begonnen in 2010 op As Yggdrasil Trembles gaat over de Wereld van Odalheim (de titel van het album uit 2012), die verzonnen is door bassist en zanger Johnny Hedlund zelf, gaat op dit album ook vrolijk verder.

De eerste drie nummers Lead Us Into War, You Will Fall en Stand Your Ground zijn eigenlijk zo’n beetje op dezelfde leest geschreven. Lekkere up-tempo nummers waarbij het refrein meegezongen kan worden. Pas bij Gram klinkt het allemaal net wat duisterder, atmosferisch bijna. Bij Terror Christ lijkt het tempo er even uit te gaan, maar niets is minder waar, Unleashed gaat gewoon lekker verder. Rustmomenten zul je dan ook niet veel tegenkomen op deze plaat, By the Western Wall wellicht, maar dan is de plaat ook bijna ten einde. De productie klinkt helder waardoor ook de grunts goed verstaanbaar blijven.

Eigenlijk valt er weinig te klagen, helaas komt deze bespreking pas in 2019, anders had hij nog op mijn schamele jaarlijst kunnen verschijnen. Fans van het eerste uur hebben hem zeker al gehoord. Overige muziekliefhebbers kunnen ook gerust een keer gaan luisteren.

Johnny Hedlund - Bass, Vocals

Anders Schultz - Drums

Fredrik Folkare - Guitars

Tomas Olsson - Guitars