Loading...

Lorna Shore - Immortal

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 29-02-2020

Tracklist

01. Immortal
02. Death Portrait
03. This Is Hell
04. Hollow Sentence
05. Warpath Of Disease
06. Misery System
07. Obsession
08. King Ov Deception
09. Darkest Spawn
10. Relentless Torment

Het Amerikaanse Lorna Shore viert dit jaar alweer haar tiende jubileum. Hoog tijd dus voor ondergetekende om ook eens kennis te nemen van de praktijken van deze band. In die tien jaar tijd bracht Lorna Shore een drietal EP's en evenzoveel studioalbums uit. Dat is inclusief Immortal dat eind januari verscheen. Een vervelende kwestie rondom de vorige zanger zal de kachel flink aangemaakt hebben in de gelederen maar daar wil ik het hier verder niet over hebben.

De stijl wordt omschreven als deathcore. Voor onze vrienden van Metal Archives is dat gegeven voldoende om helemaal niets over Lorna Shore in hun annalen op te nemen. Wie het echter aandurft om het allemaal over zich heen te laten komen, hoort relatief weinig 'core' en erg veel 'death'. Als in 'metal' welteverstaan. En dat in de welbekende moderne Amerikaanse stijl die volgens de regels van bands als Vitriol en Dying Fetus nietsontziend genoemd mag worden. Op Immortal tref je dan ook gewelddadig blastwerk en minutieus riffwerk aan die een grillig pad vrijmaken voor een stapel diepe putgrunts die het geheel een lekker slonzig karakter geven.

Regelmatig wordt dat heerlijke geweld onderbroken door melodieus metalcorewerk en afgemeten breakdowns. Daar zit hem ook net het vervelende aan dit album. Die 'core' dingetjes maken het grillige onbedoeld voorspelbaar en wat saai. Daar kan de uitstekende, zware productie weinig aan veranderen.

Immortal laat een zoekende band horen. Ik zou ze aan willen raden om die beperkende deathcoremantel af te werpen. Maar wie ben ik om een band te vertellen om alle deathcorefans te verloochenen die ongetwijfeld hard gaan op die breakdowns?

Op een flink aantal brute passages na, blijft er toch een ongestilde honger over. Niettemin is Immortal een heel aardig album met veel enthousiasme en energie en ook nog eens een zeer fraai geluid.

Adam De Micco - gitaar

Austin Archey - drums

Andrew O’Connor - gitaar

CJ McCreery - zang