Loading...

Evile bevestigd voor Loud From The South Festival

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 26-06-2008

Vorige week werden de eerste namen voor het nieuwe metalfestival LOUD FROM THE SOUTH aangekondigd. Op 30 augustus zullen er 12 bands op de 2 podia staan op het buitenterrein van het Klokgebouw (Strijp-S) in Eindhoven, waaronder SOULFLY en CARCASS.

Vandaag kunnen we de 10e band aankondigen: de trashmetallers van EVILE (UK) zullen ook van de partij zijn!

Het debuutalbum ‘Enter the Grave’ is in het najaar van 2007 met lovende kritieken ontvangen, met name door het Engelse magazine Kerrang. De band tourde daarna met Megadeth en Exodus, waarbij ze hun faam als nieuwe trashbelofte dubbel en dwars inlosten. Het geluid refereert aan de oude helden als Metallica, Slayer en Testament, maar herbergt ook invloeden uit de death metal. In hun thuisland worden ze als de vaandeldragers van de nieuwe lichting trashers gezien; in Eindhoven zullen ze om die titel moeten strijden met bands als AAZ ROCKIT, SABBAT en DARKANE.

De eerste reacties op de line up zijn bijzonder positief en niet zonder reden; voor veel liefhebbers komt het oude gevoel van Dynamo Open Air naar boven. Daarnaast biedt de line up unieke en exclusiviteit: SOULFLY en LAAZ ROCKIT brengen vlak voor het festival een nieuw album uit en doen beide hun enige festivalshow in Eindhoven. En als je ONLY LIVING WITNESS nog een keer wilt zien, dan móet je naar LOUD FROM THE SOUTH komen: het wordt hun enige en laatste show op Europese bodem. De aankondiging van CARCASS leverde de meeste mailtjes op: sommige mensen hebben tranen gelaten van geluk!

Naast de genoemde bands zijn ook MOTORJESUS (Ger), PILGRIMZ (DK) en THE LUCIFER PRINCIPLE (NL) bevestigd. Er zullen nog 2 bands worden toegevoegd aan de line up. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice; tot 18 juli geldt de prijs van 45 Euro (excl servicekosten), daarna kost een kaartje 55 Euro (excl servicekosten). Het festival is goed bereikbaar per trein via NS station Eindhoven Beukenlaan; de NS zal extra treinen inzetten.

Meer informatie:

www.loudfromthesouth.com / www.myspace.com/loudfromthesouth

Rechtstreekse ticket link:

http://www.ticketmaster.nl/html/artist.htmI?l=NL&artist=LOUD+FROM+THE+SOUTH+FESTIVAL

Evile [GB]