Loading...

The Dirty Denims - Ready Steady Go!

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-08-2020

Tracklist

01. Ready, Steady, Go!
02. Last Call For Alcohol
03. Too Much Information
04. Thunder From Down Under
05. Turn Off The Radio
06. Roll The Dice
07. Messin' Around
08. Creatures Of The Night
09. Band Not A Brand
10. Beautiful (My Darling)
11. Last Call For Alcohol (Hangover Version)

In 2017 verklaarden de vrolijke party-rockers van The Dirty Denims zichzelf Back With A Bang!, na een lastig jaar. De opvolger kwam een maand geleden in z'n geheel uit, nadat - op dezelfde wijze als de voorganger, deze werkwijze past de band blijkbaar goed - het eerste deel al een half jaar geleden wereldkundig werd gemaakt. Ik heb deze keer gekozen voor een bespreking in een keer, nu ik het hele album paraat heb. Ik sluit me direct aan bij mijn voormalige stadgenoten: Ready Steady Go!

Het blijkt een perfecte titel voor de no-nonsens hardrock die The Dirty Denims ten gehore brengt. Onder bezielende leiding van zangeres en gitariste Mirjam en gitarist Jeroen - de ritmesectie blijkt gewijzigd ten opzichte van de voorganger zie ik tot mijn verrassing, en grappig genoeg is de verhouding man/vrouw nog steeds twee/twee - is weer een tiental vrolijk-makende party-rockers aan het repertoire toegevoegd.

Zoals bekend mag worden verondersteld is AC/DC een voorname bron van inspiratie, al vind ik The Dirty Denims zeker meer eigentijds klinken. Daarnaast zorgt Mirjam met haar kenmerkende stemgeluid natuurlijk voor het meeste onderscheid ten opzichte van het bekende voorbeeld. En okay, wat andere invloeden als Ramones (een vleugje punky attitude) en Kiss (theatraal vermaak en een toefje premature metal) mogen daar aan worden toegevoegd. Verwacht geen hoogstaande thematiek, wiskundig ingenieuze songstructuren of wereldverbeterende teksten (al vind ik Band Not A Brand wel sterk in dat opzicht) maar lekkere muziek om op te feesten, met bijbehorende titels als titelnummer Ready Steady Go, Last Call For Alcohol en Thunder From Down Under.

Zonder tot muzikale hoogstandjes te komen vind ik een band als dit een verademing om te beluisteren. Pretentieloze hardrock, pakkende en meezingbare refreinen, lekker in het gehoor liggend gitaarwerk (absoluut een pluspunt bij deze band!) en het betere voetjes van de vloer-gevoel. Want stilzitten is dus echt geen optie! Ik vind vooral Creatures Of The Night (heeft niks met Kiss te maken, des te meer met AC/DC) een heerlijk opzwepend en catchy nummer. En als slagroom op de taart krijg je er dan ook nog die lekkere felle stem van Mirjam bij, die deze muziek zo herkenbaar maakt.

Vooral op het podium komen de Dirty Denims helemaal tot bloei, hun muziek is daar natuurlijk bij uitstek voor gemaakt. De heldere en stevige productie van Ready Steady Go! zorgt er voor dat de CD daar geen slap aftreksel van is geworden. Je moet naar mijn mening wel volledig ongevoelig zijn wil je hier niet vrolijk van worden!

Mirjam Sieben - Zang, gitaar, orgel

Jeroen Teunis - Gitaar, zang

Marc Eijkhout - Basgitaar, zang

Suzanne Driessen - Drums, zang