Loading...

Frozen Soul - Crypt Of Ice

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-01-2021

Tracklist

01. Crypt Of Ice
02. Arctic Stranglehold
03. Hand Of Vengeance
04. Wraith Of Death
05. Merciless
06. Encased In Ice
07. Beat To Dust
08. Twist The Knife
09. Faceless Enemy
10. Gravedigger

Frozen Soul is een nieuwe metalband uit het (vermeend) warme Texas, USA. Des te grappig om te zien dat de band zich thematisch strak houdt aan het ijskoude. Zowel de bandnaam, de titel van debuutalbum Crypt Of Ice als ook songtitels en -teksten houden zich verre van gevoelens van warmte. Dit in tegenstelling tot de muziek. Frozen Soul begeeft zich in de old school death-regionen, voorzien van dat typisch zagende, inderdaad warme gitaargeluid, met bijbehorende onaards diepe productie.

Crypt Of Ice is nu precies zo'n plaat die ik af zou kunnen doen met één enkele zin. Frozen Soul richt zich namelijk tien nummers en 39 minuten speelduur lang volledig op logge midtempo riffs, met Bolt Thrower als voornaamste inspiratiebron. Daarnaast moet ik heel erg denken aan een soortgelijke band van nu - of eigenlijk een paar jaar geleden: Undead Prophecies. Hoewel die band bij vlagen iets meer snelheid toepast, dat lijkt bij Frozen Soul uit den boze. Al is daar natuurlijk altijd weer die uitzondering die de regel bevestigt, getuige fragmenten van Hand Of Vengeance of Encased In Ice bijvoorbeeld.

Stroperig en lomp ploegt het vijftal zich door de ijzige koude, de liefhebber achter latend met warme gevoelens voor dit traditionele geluid. Geen greintje originaliteit, wel kwaliteit, technisch onderlegd en gedompeld in een fijne grove productie. Vanaf het dreigende intro, titelnummer en opener Crypt Of Ice, via smerige tracks als Arctic Stranglehold en Wraith Of Death, en vooral de loodzware mistroostigheid van Encased In Ice, weet de band mij wel degelijk te grijpen. Ik vind Crypt Of Ice vooral atmosferisch erg sterk. Maar ik denk toch dat Frozen Soul wel iets meer mag gaan werken aan een eigen smoel.

Samantha Mobley - Bass

Michael Munday - Guitars

Chad Green - Vocals

Matt Dennard - Drums

Chris Bonner - Guitars